Eylül 21, 2024

İNSAN CANAVARI: DENİZİN YAŞLI ADAMI

Yunan mitolojisinde su tanrıları ile özdeşleştirilen Denizin Yaşlı Adamı, Akhilles’in annesi olan Thetis’in babası ve ilkel bir figürdür.

İNSAN CANAVARI: DENİZİN YAŞLI ADAMI

Homeros, Odysseia eserinde Denizin Yaşlı Adamının tavsiyesini nasıl alması gerektiğini anlatır. Denizin Yaşlı Adamı yakalandığında ona sorulan her soruyu cevaplayabilir. Fakat onu yakalamak o kadar kolay değildir. Çünkü kendisi form değiştirir ve form değiştirdiği zamanı beklemek gerekir yakalayabilmek için.

Menelaus Denizin Yaşlı Adamını yakalar ve ona sorular sorar. Menelaus Denizin Yaşlı Adamına Odysseus’un hala hayatta olup olmadığını sorar mesela.

İNSAN CANAVARI: DENİZİN YAŞLI ADAMI

Denizci Sinbad beşinci seferindeyken Denizin Yaşlı Adamına rastlar. Denizin Yaşlı Adamı, deniz canavarı olarak tasvir edilir ve Denizin Şeyhi olarak adlandırılır.

Sinbad masallarında gezginleri dere boyu taşırken omuzları üzerinde gezmesine izin vermek için Denizin Yaşlı Adamının bir yolcuyu kandırdığı hikaye anlatılır. Hikayeye göre Denizin Yaşlı Adamı kendisini taşıyanı kurban olarak seçer ve onu geri bırakmaz. Kendisini istediği yere götürmesi için zorlar. Kurbanları en son bu muameleye dayanamayarak ölür.

İNSAN CANAVARI: DENİZİN YAŞLI ADAMI

Denizci Sinbad bu masallarda ölmeden kurtulmayı başarır. Çünkü Sinbad, Denizin Yaşlı Adamını şarapla sarhoş eder. Sonrasında onu sırtından indirir ve öldürür. Bu sayede esaretinden kurtulur.

Yorumlar

  • Bir çizgi filmde asıl canavarlar insanlardır diyordu

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun