Eylül 21, 2024

İYİ Mİ KÖTÜ MÜ SİZ SEÇİN: RUSALKA

Rus folkloru ve Slav mitolojisinde doğal yolla olmayan yollardan ölen genç kadınlar, su perisine dönüşür. Bu ruhlara da Rusalka denilir. Rusalkalar erkekleri suyun dibine çeker ve boğmaya çalışır inancı vardır. Hatta onları işkence ederek öldürdüklerine inanılır. Bu yönüyle Sirenlere benzetilebilir. Rusalkanın kötü kahkahasını duyanların yaşam hakkını yitirdiğine inanılır.

Bir efsaneye göre; Aşkın ihanetine uğrayan ve bu yüzden göle atlayıp intihar eden kızlar Rusalka’ya dönüşür.

İYİ Mİ KÖTÜ MÜ SİZ SEÇİN: RUSALKA

Rusalkalar genellikle yeşil saçlı, bazen sarı veya siyah saçlı, güzel kadınlar olarak tasvir edilir. Rusalkaların onuruna ‘Rusali’ veya ‘Rusalnaia nedelia’ adında festivaller düzenlenir. Bu festivalde evler kayın ağacının dallarıyla süslenir. Genç kızlar ağaçları çelenklerle süsler ve Khorovod isimli geleneksel dansı yapar.

Bu festival Pagan dönem inanışıdır. Bu inanışa göre Rusalka, göl ve diğer su kaynaklarından tarlalara su taşıyarak bereket getirir.

İYİ Mİ KÖTÜ MÜ SİZ SEÇİN: RUSALKA

Bazı efsanelerde Rusalkalar su kuşlarına dönüşür. Bu yüzden de ayaklarının perdeli olduğundan bahsedilir. Rusalkalar geceleri ay ışığı altında şarkı söyler ve dans ederler. Eğer Rusalkaların saçları kurursa öleceklerine inanılır.

İYİ Mİ KÖTÜ MÜ SİZ SEÇİN: RUSALKA

Slav masallarında bolca yer alan Rusalkalar, Yunan mitolojisindeki Sirenler ve Alman Lorelei gibi insanların ölümüne sebep olan kötü yaratıklar olarak bahsedilir. Kimi anlatılarda ise erkeklere aşık olan çekici kızlar olarak bahsedilir.

İYİ Mİ KÖTÜ MÜ SİZ SEÇİN: RUSALKA

Bulgaristan’da Rusalkalar, Samovily olarak anılır. Vaftiz olmadan önce ölen kızların ruhlarının öteki dünyaya gitmez ve Rusalka’ya dönüşeceğine inanılır.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun