Eylül 21, 2024

KARMAŞIK SOY ZİNCİRLERİNİN SEBEBİ: BUZ DEVLERİ JOTUN

Jotunheim’de yaşayan devlere denilen Jotun’un ismi eski Nors dilinde obur ve yemek yemek anlamına gelen jotun kelimesinden gelir. Başlangıçta var olan devlerin en önemli grubu Hrimhursar ismindeki buz devleridir. Jotun çok uzun boylu adam anlamına gelen Rise olarak da bilinir.

KARMAŞIK SOY ZİNCİRLERİNİN SEBEBİ: BUZ DEVLERİ JOTUN

Efsaneye göre kaos döneminde dev Ymir uyurken koltuk altından erkek ve dişi devler çiftleşerek ayaklarından altı başlı canavar doğururlar. Jotunlar taş kafalı ve buz ayaklı olarak tasvir edilir. Şekil değiştirerek kartal ve kurt formuna girebilirler.

KARMAŞIK SOY ZİNCİRLERİNİN SEBEBİ: BUZ DEVLERİ JOTUN

Devler mitolojide tabiatın karşı koyulmaz ve yıkıcı gücünü temsil eder. Devlerin tanrılar tarafından yenilmesi de uygarlığın tabiata karşı kazandığı zaferin sembolüdür.

Devler insanlar ve tanrılarla evlenerek karmaşık soy zincirlerinin ortaya çıkmasına sebep olurlar. Örneğin Thor ve dev kızı İarnsafa’nın evliliğinden Magni (güç) ve Modi (cesaret) isimli iki erkek dünyaya gelir.

KARMAŞIK SOY ZİNCİRLERİNİN SEBEBİ: BUZ DEVLERİ JOTUN

Ragnarok’ta tanrılar ve devler arasında son bir savaş olacak ve dünya yıkılarak yeniden kurulacaktır.

 

Jotunheim/ Jötunheimr kaya ve buz devlerinin yaşadığı dünyadır. İskandinav evrenindeki dokuz büyük dünyadan birisidir. Başkenti Utgard’dır. Dünya ağacı olan Yggdrasill’in kökleri bu dünyada yer alır. Jotunheim, tanrıların dünyası Asgard’dan İfing nehriyle ayrılır.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun