Eylül 21, 2024

KESKİN DİKENLİ YARATIK: TİKBALANG

Filipin mitolojisinde Filipinler dağlarında ve ormanlarında yaşadığına inanılan iki ayaklı ata benzer bir yaratık olan Tikbalang, insanı andıran uzun, kemikli bir yaratık gibi görünür. Kabarık koyu bir yele ile kaplıdır, kürkü ise daha açık renktedir.

KESKİN DİKENLİ YARATIK: TİKBALANG

Tikbalang genellikle karanlık, seyrek nüfuslu, bol yeşillikli alanlarda, özellikle bambuların altında görülür. Genel inanışa göre Tikbalang kendisini tamamen bir insan formuna dönüştürebilir ya da insanlar arasında görünmez hale gelebilir.

KESKİN DİKENLİ YARATIK: TİKBALANG

Tikbalang’ın gezginleri korkuttuğu ve onları yollarından saptırdığı söylenir. Bunu çeşitli hilelerle yapar. Gezgin ormanın derinliklerine daldıkça geri dönmesi de o kadar zorlaşır. Bir Tikbalang’a yakalanmamak için ormandan geçerken çok sessiz olmak ya da bir defa yüksek sesle Tikbalang’ın izni istenebilir.

KESKİN DİKENLİ YARATIK: TİKBALANG

Tikbalang’ın keskin dikenleri olduğu söylenir, bunların en kalın üçü özel bir öneme sahiptir. Bu üç dikenden birini ele geçiren kişi özel bir tılsımla Tikbalang yakalayabilir ve onu hizmetçisi olarak kullanabilir.

KESKİN DİKENLİ YARATIK: TİKBALANG

Filipinler’de yaygın bir inanca göre güneşli ve açık bir gökyüzü varken birden yağmur yağması bir Tikbalang’ın evlendiği anlamına gelir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun