Eylül 22, 2024

KISKANILAN KIZKARDEŞ: RACHEL

Eski Ahit’e göre Yakup peygamberin karısı olan Rahel, Rachel (רָחֵל), Yusuf (Yosef) ile Bünyamin’in (Benyamin) annesi, Lavan’ın küçük kızı ve Lea’nın kardeşidir. 

Lavan, Yakup’a yedi yıl kendisine hizmet etmesi karşılığında kızıyla evlenmelerine izin vereceğine söz vermesine karşın, düğün günü Rahel yerine kardeşi Lea’yı vermiştir.

KISKANILAN KIZKARDEŞ: RACHEL

Aynı zamanda Yakup’un dayısı olan Lavan damadına büyük kızını evlendirmeden küçüğünü evlendiremeyeceğini isterse bir hafta sonra diğer kızıyla da evlenebileceğini söyler. Ama bir şartı vardır. Bu şart da Yakup’un yedi yıl daha yanında çalışmasıdır. 

Yakup’un Lea’dan 4 çocuğu olmasına rağmen Rahel hiç cocuk doğuramayınca kardeşini kıskanır ve kocasına hizmetçisi Bila’yı sunarak ondan çocuk yaparak bir aile kurmayı önerir. Yakup’un Bila’dan Dan ve Naftali adlı iki oğlu doğar. Bu arada Lea da yeniden hamile kalır ve sonunda Rahel kocasına en sevdiği oğlu olan Yosef’i doğurmayı başarır.

KISKANILAN KIZKARDEŞ: RACHEL

Yakup, Yosef’in doğumundan sonra 2 karısı ve 11 oğlunu yanına alarak Kenan ülkesine dönme çalışmışsa da Lavan adamı takip ederek yakalar ve kendisini putlarını çalmakla suçlar. Putları kocasından gizli çalan kişi Rahel olup üzerine oturduğu devenin semerine saklar. Durumu bilmeyen kocası da putları çalan kişiyi lanetler. Adet döneminde olduğunu söylediğinden oturduğu yerden kalkmayan kadının sakladığı putlar bulunmayınca Lavan kafileyi bırakmak zorunda kalır. Yakup’un laneti tutmuş ve Rahel ikinci oğlu Benyamin’i doğururken ölmüştür. 

KISKANILAN KIZKARDEŞ: RACHEL

Yol üzerinde gömülen Rahel’in mezarı Betlehem ile Kudüs arasıdaki Gilo muhitinde bulunmakta olup, günümüzde önemli bir ziyaret yeridir.

 

 

Kaynak: Özhan Öztürk- Dünya Mitolojisi

Yorumlar

  • Yedi yıl hizmet oldukça fazla bir süre

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun