Eylül 21, 2024

KOCASINDAN İNTİKAM ALAN VAMPİR: DEARG-DUE

İrlanda folklorunda pek çok vampir hikayesi vardır. Bunlardan birisi de Waterford efsanesi dişi bir vampir olan Dearg-Due hakkındadır. Yüzyıllar önce Waterford’da Dearg-Due adında güzelliğiyle nam salmış bir kız yaşarmış. Erkekler bu güzel kızın sevgisi için yalvarır, kadınlar onun yanından ayrılmak istemezmiş.

KOCASINDAN İNTİKAM ALAN VAMPİR: DEARG-DUE

Varlıklı bir aileden gelen Dearg-Due gönlünü bir çiftçiye kaptırmış. Genç çiftçiyle evlilik ve çocuk yapma hayalleri kuran Dearg-Due için aşkından daha önemli bir şey yokmuş. Bu durum elbette kızın babasının hoşuna gitmemiş. Kızını yörenin ileri gelen zengin klan şeflerinden biriyle evlendirmeye karar vermiş. Onun için servet, aşk ve sevgiden önce gelirmiş. Klan şefi için hava hoşmuş, evleneceği kızın güzelliği dışında bir şey düşünmezmiş. Düğün günü geldiğinde herkes davete en güzel kıyafetleriyle gelmiş. Yine de kimse Dearg-Due’nun güzelliğine erişememiş.

KOCASINDAN İNTİKAM ALAN VAMPİR: DEARG-DUE

Düğününü uzaktan üzgün bir şekilde izleyen Dearg-Due, onu sevgilisinden ayıran herkesten nefret etmiş. Evlendikten sonra çok karamsar, sessiz, yalnız bir kadın olmuş. Kocası onun kötülüğünü ölene dek fark edememiş. Dearg-Due öldükten sonra kocası sayısız kadınla gününü gün etmiş, yasını tutmamış. Buna karşın sevdiği çiftçi her gün mezarının başına gelip ağlamış, kavuşamadığı sevgilisi için göz yaşı dökmüş.

KOCASINDAN İNTİKAM ALAN VAMPİR: DEARG-DUE

Ölümünden tam bir yıl sonra Dearg-Due’yu ebedi uykusundan uyandıran sevgi değil, nefret ve intikam ihtiyacıymış. Önce çocukluğunun geçtiği eve gitmiş, babası servetine servet katmış. Onu uyurken bulmuş ve kanını son damlasına dek içmiş. Sonra kocasının sarayına gitmiş. Adam güzel kadınlarla eğlenmekteymiş. Kimse Dearg-Due’nun ölü olduğunu fark etmemiş. Dearg-Due odadaki herkesin soluğunu kesmiş, kanlarını sonuna kadar içmiş.

KOCASINDAN İNTİKAM ALAN VAMPİR: DEARG-DUE

Her kurbanıyla birlikte yüzüne renk geldiğini ve gençleştiğini hissetmiş. Böylece kötü, sevgisiz ve sadakatsiz erkekleri avlamaya devam etmiş. Erkekler onun güzelliğine vuruluyor, kadın dişlerini boğazlarına geçirene dek ne olduğunu fark etmiyorlarmış.

Yöre halkı bu acımasız kadından çok korkuyormuş, en sonunda çareyi her sene Dearg-Due’nun mezarının üstüne büyük ve ağır taş parçaları koymakta bulmuşlar. Bazen bu işe yararmış, bazen de yörenin erkekleri ölmeye devam edermiş.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun