Eylül 21, 2024

KÖTÜLÜK TANRISI: SETH

Mısır mitolojisinde kaos ve fırtınalar tanrısı olan Seth, çok itibarlı bir tanrıdır. Ama bunun yanında kötülüğü de ifade eder. Yeryüzü̈ tanrısı Geb ve gökyüzü̈ tanrıçası Nut’un oğlu olan Seth kaba ve vahşidir.

Dik kulakları ve uzun bir ağzı olan değişik bir hayvan başı ile tasvir edilir. Hayvan vücutlu tasvirlerinde ise köpek gövdesi ve kobra kuyruğu vardır.

KÖTÜLÜK TANRISI: SETH

Seth ağabeyi Osiris’i kıskançlığından öldürür ve kendisini Mısır’ın kralı ilan eder. Ancak Seth’in bilgisi dışında Osiris ve İsis’in Horus adında bir çocukları olmuştur. İsis, Horus’u babasının intikamını alacak yaşa gelene kadar gizlilik içinde büyütür. Osiris de oğluna savaş sanatlarını öğretmek için zaman zaman öteki dünyadan gelmektedir. Zamanı gelince Horus, Seth’i yener.

KÖTÜLÜK TANRISI: SETH

Seth tanrısal bir mahkemenin önüne çıkmadan öncce Mısır tahtının kendi hakkı olduğunu çünkü Ra’yı korumak için gereken güç ve cesaretin kendisinde bulunduğunu iddia eder. Bazı tanrılar Seth’in yanında yer alsalar da İsis onları fikirlerini değiştirmeleri için ikna eder. Osiris yeraltında durumdan haberdar edildiğinde neden oğlunun taht üzerindeki hakkını alamadığını öğrenmek ister ve tanrılara saldırmaları için iblisleri gönderme tehdidinde bulunur. Ra sonunda Horus’un tahta geçmesine ikna olur.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun