Eylül 22, 2024

KRAL ARTHUR'UN MEŞHUR KILICI: EKSKALIBUR

Ekskalibur, efsanevi Büyük Britanya Kralı Arthur'un taşıdığı, Glaston Gölü ve Avalon Adası'nın Leydisi Vivien tarafından kendisine verilmiş olan kılıcın ismidir.

Ekskalibur hakkında iki efsane bulunur. İlkinde Robert de Boron'un Merlin adlı şiirinde "Sword in the Stone" (Taştaki Kılıç) olarak geçer. Kral Arthur, kılıcı saplandığı taştan çekip çıkarır ve bu sayede gücünü ve hâkimiyetini ispatlar. Sir Thomas Malory'nin kaleme aldığı Kral Arthur efsanesine göre ise Kral Arthur Kral Pellinore'la dövüşürken kılıcı kırılır. Gölün Hanımı tarafından Kral Arthur'a başka bir kılıç, yani Ekskalibur verilir. Kral Arthur'un ölümüyle Sir Bedivere kılıcı göle atmış, gölden yükselen bir el de kılıcı kaparak kaybolmuştur.

KRAL ARTHUR'UN MEŞHUR KILICI: EKSKALIBUR

Söylenenlere göre bu kılıç, yeryüzüne düşen bir meteorun madeninden yapılmıştır. Çekilir çekilmez düşmanların gözünü kamaştırması, güçlü kını sayesinde sahibinin ölümcül yaralar almasını önlemesi ve yaralanan yerin kanamaması gibi özellikleri vardır.

KRAL ARTHUR'UN MEŞHUR KILICI: EKSKALIBUR

Excalibur is the name of the sword carried by the legendary King Arthur of Great Britain, given to him by Vivien Lady of Glaston in Avalon Island.

There are two legends about Excalibur. In the first, it is referred to as "Sword in the Stone" in Robert de Boron's poem Merlin. King Arthur pulls the sword out of the stone in which it was stuck, thereby proving his power and dominance. According to the King Arthur legend penned by Sir Thomas Malory, King Arthur's sword is broken while fighting with King Pellinore. Another sword, Excalibur, is given to King Arthur by the Lady of the Lake. With the death of King Arthur, Sir Bedivere threw the sword into the lake, and a hand rising from the lake grabbed it and disappeared.

KRAL ARTHUR'UN MEŞHUR KILICI: EKSKALIBUR

It is said that this sword was made from a mine of a meteor that fell to the earth. It has features such as dazzling enemies as soon as it is pulled, preventing its owner from getting fatal wounds thanks to its strong sheath, and preventing the injured place from bleeding.

 

 

Source: mitolojikevren

Yorumlar

  • Kral Arthur'un kendisinin meşhur olduğu kadar meşhur olan kılıcı: Ekskalibur.

  • Böyle bir kılıç göle atılmamalıydı

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun