Eylül 21, 2024

KUTLU SOYUN ATASI: ER SOGOTOH

Kubey Hatun ve gök tanrı, insanlar yeryüzünde hakimiyet kurarken gökyüzünden onları izler. İnsanlara örnek olmaları için nesiller yaratırlar ama bu nesiller de insanlara karışıp yok olur. Kutlu soydan iyice uzaklaşan insanlar, bencillik, hırs ve doyumsuzluğun esiri olur.

Gök tanrı insanlara hükmetmesi ve yönetmesi için yeni bir nesil yaratmaya karar verir. Kubey Hatun hamile kalır ve doğum zamanı geldiğinde göğün 3. katında Er Sogotoh’u doğurur. Er Sogotoh kutlu soyun atası olacaktır. Doğar doğmaz Er Sogotoh’u yeryüzüne indirirler. Onu yeryüzünün en kıymetli ağacı ulu kayına emanet ederler ve Er Sogotoh onun tarafından büyütülür.

KUTLU SOYUN ATASI: ER SOGOTOH

Ulu kayın yeryüzünün tam ortasında ve dünya için temel dayanaktır. Yeryüzü ve gökyüzü, demirden sert gövdesine dayanır. Kökleri yerin 7 kat altına ve dalları gökyüzünün 9 kat üstüne uzanır. Öyle bir ağaçtır ki bir yaprağının eni 7 ayak genişliğindedir. Ağacın dibinde ab-ı hayat denilen su akar. Bu sudan içenler gençleşir ve ömrü uzar.

Er Sogotoh bu ağacın anneliği eşliğinde büyür. Dallarında uyur, dibindeki sudan içer ve onun sayesinde etraftan beslenir. Kurtların koruyuculuğu sayesinde etrafı tanır.

KUTLU SOYUN ATASI: ER SOGOTOH

Er Sogotoh büyüdüğünde kendine has kıyafetleri sayesinde gittiği her yerde kendisini belli eder. (Çünkü neden? Er Sogoth, Friendz10 moda kategorisini yakından takip ediyordu!) Ayrıca kimsede olmayan, olsa bile kullanamayacağı silahlara sahiptir.

Kemikten yapılı devasa yayını, 6 babayiğit kişi birlikte bile çekemez. Ama Er Sogotoh tek başına çeker. Bu yay için kullandığı okların boyutu ise bir ağaç gövdesi büyüklüğündedir.

Yere vurduğunda yeri sallayan bir topuzu vardır. Bu topuzun dokunduğu canlının sağ kalma ihtimali yoktur. Bir de Er Sogotoh için özel dövülmüş bir kılıcı vardır. Kıldan ince ama çelikten sert bir kılıçtır. Bu kılıç bir vuruşla ağaçları bile devirebilir.

KUTLU SOYUN ATASI: ER SOGOTOH

Er Sogotoh’un bir atı vardır. Siyah, uzun yeleli örgülü olan at görenleri kendisine hayran bırakır. Onu gören ak sakallılar Tulpar olduğunu düşünürler. Tulparlar göksel atlardı ve zor zamanlarda sahiplerine yardım etmek için gövdelerinde saklı kanatlarını çıkardıklarına inanılır.

 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun