Eylül 21, 2024

MELEKLER VE KANATLARI

Yunan mitolojisinde tanrılar ve insanlar arasında habercilik yapan ulak tanrı Hermes’i hatırlarsınız. Eski Yunancada okunuşu Angello olan bir sözcük vardır. "Tebliğ etmek",” bildirmek”,” haber vermek" anlamlarına gelmektedir. Bu işi yapan kişiye de” tebliğ eden",” bildiren", ”haber veren” anlamında Angelos denilmektedir. Hermes ve arasındaki bağlantıyı böyle açıklayabiliriz.

MELEKLER VE KANATLARI

Okunuşuna göre ”Evangelizo" (iyi bir haber iletmek) fiilinden türeyen “Evangelia-Evangile-İncil” de yine bu sözcüklerle ilgilidir. Anlamı da ”iyi haber” demektir. ”Angelos” sözcüğü modern Batı dillerine “Angel, ange, angelo” biçimleriyle geçmiş ve ”melek” anlamını kazanmıştır.

MELEKLER VE KANATLARI

Bu anlama göre, eski Yunan inancına göre Angelos, yani haber taşıyan görevli olan Hermes, kutsal kitaplardaki melek Cebrail’in işlevini yerine getirmiş olur. Gittiği yere çabuk ulaşabilmesi için kendisine bir çift kanat verilmiştir. Fakat melek tasvirlerindeki gibi sırtında değil, Hermes’in kanatları topuklarındadır.

MELEKLER VE KANATLARI

Bilindiği gibi Hristiyanlık inancında da melekler resimde, heykelde, tasvirlerde ve fresklerde hep kanatlı olarak düşünülmüş ve o şekilde tasvir edilmiştir.

Yorumlar

  • ooo harika

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun