Eylül 21, 2024

MERAKINA YENİK DÜŞÜNCE VAY BAŞIMA GELENLER: MARYA MOREVNA

Bir çar tarafından yönetilen bir krallıkta, kral çarlığı devretmeden önce oğlu Ivan’a ölüm döşeğinde bir nasihat verir. Nasihati 3 kız kardeşine çok iyi bakması ve onları iyi adamlarla evlendirmesidir. Ivan’ın kız kardeşlerinin adı Maria, Olga ve Anna’dır.

Çarın ölümünden sonra Maria şahin; Olga kartal ve Anna kuzguna dönüşebilen büyücülerle Ivan’ın onayını alarak evlenirler. Evlendikleri kişilerin krallıklarına yerleşirler.

MERAKINA YENİK DÜŞÜNCE VAY BAŞIMA GELENLER: MARYA MOREVNA

Ivan bir gün kardeşlerini ziyaret etmek için yola koyulur. Yolda ünlü savaşçı Marya Morevna ile karşılaşır. Marya Morevna’nın sarayında kalan Ivan ve Marya Morevna birbirlerine aşık olur ve evlenirler.

Evliliklerinden kısa bir süre sonra bir savaş çıkar ve Marya Morevna savaşta orduların başına geçer. Savaşa gitmeden önce saraydaki tüm odaların anahtarını Ivan’a verir. Fakat mahzendeki karanlık odaya girmemesi için Ivan’ı uyarır.

MERAKINA YENİK DÜŞÜNCE VAY BAŞIMA GELENLER: MARYA MOREVNA

Aranızda merakına yenik düşmeyecek olan var mı? Sanırım yoktur. Ivan da bizim gibi merakına yenik düşmüş ve mahzene inip karanlık odanın kapısını açar. Odada duvara zincirlenmiş halde ölümsüz Koschei vardır. Ivan’a çok susadığını söyler ve kendisine biraz su vermesi için yalvarır. Ivan merhametli davranır ve Koschei’ye 3 kova su getirir. Suyu içince gücü yerine gelen Koschei, zincirlerini kırar ve Ivan’ı alt ederek Marya Morevna’nın peşine düşer.

Çok geçmeden Koschei Marya Morevna’yı bulur ve kaçırarak kendi sarayına götürür. Durumun ciddiyetini anlayan Ivan da karısının peşine düşer ve Koschei’nin sarayında eşini bulur. Karısını saraydan kaçırır. Ama tabi hikaye burada biter mi? Bitmez. Koschei, hızlı bir atla onlara yetişir ve Marya Morevna’yı Ivan’ın elinden alır. Hatta Ivan’ı parça pinçik ederke öldürür. Merakına yenik düşersen ahanda böyle olur işte.

MERAKINA YENİK DÜŞÜNCE VAY BAŞIMA GELENLER: MARYA MOREVNA

Kız kardeşlerin içine bir kurt düşer ve abilerinin başına bir şey geldiğini anlarlar. Eşlerini abilerine yardım etmesi için gönderirler. Büyücü eşlerin Ivan’a getirdiği yaşam suyu sayesinde Ivan tekrar hayata döner. Baba Yaga’ya 3 gün çobanlık yapar ve karşılığında Koschei’nin atından daha hızlı at ister. O atla da karısının peşine düşer.

MERAKINA YENİK DÜŞÜNCE VAY BAŞIMA GELENLER: MARYA MOREVNA

Saraya girip karısını kaçıran Ivan, hızlı atıyla saraydan uzaklaşır. Koschei’yle tekrar karşılaşır. Fakat yeniden doğmanın verdiği güç müdür nedir artık bilinmez Koschei ile verdiği mücadeleyi kazanır. Hatta onu öldürüp, vücudunu yakar. Bu sefer işini şansa bırakmamış gördüğünüz gibi.

Ivan ve Marya Morevna, yardımları için kız kardeşlerini ziyaret ederek teşekkür ederler. Sonunda da herkes mutlu mesut yaşar.

Bu hikaye de mitolojide nadir mutlu sonla biten hikayelerden biridir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun