Eylül 22, 2024

MEŞHUR HELEN’İN TALİPLERİNDEN: PATROCLUS

Yunan Mitolojisinde Lokris’te bulunan Opus kentinin kralı Menoetius ile Sthenele, Periapis veya Polymele’nin oğlu olan Patroclus, Patraklus veya Patroklos Helen’in taliplerinden birisidir. Akhilleus’un kuzeni ve Troya Savaşı sırasında Hektor tarafından öldürülen en yakın arkadaşının adıdır.

MEŞHUR HELEN’İN TALİPLERİNDEN: PATROCLUS

Daha çocukken kemik oyunu sırasında öfkeyle arkadaşı Klitonymos’u öldürünce sürgüne mahkum edilen Patraklos, Peleus tarafından sahiplenilip, oğlu Akhilleus ile birlikte büyütülmüştür. Patroklos, Troya Savaşı sırasında yiğitliğini gösterme fırsatı bulmuş son olarak Agamemnon’a kızıp savaş alanını terk eden dostu Akhilleus’un zırhıyla Myrmidonların başında Troyalılara saldırmıştır.

MEŞHUR HELEN’İN TALİPLERİNDEN: PATROCLUS

Patroklus savaş boyunca sırasıyla Pyraikhmes, Areilokos, Proonoos, Thestor, Erylas, Erymas, Amphoteros, Epaltes, Tlepolemos, Ekhios, Pyris, İpheus, Euippos, Polymelos, Sapedon, Thasydemes, Sthenelas, Adrastos, Autonoos, Epheklos, Perimos, Epistor, Melanippos, Elas, Moulios ve Hektor’un arabacısı Kebrion’u öldürmüşse de tanrı Apollon’un yardımıyla Hektor tarafından öldürülmüştür. Patroklus’un cenaze ateşinde 12 Troyalı soylu kurban edilmiş olup, geç dönem söylencelerinde küllerinin Akhillesinkiler ile karıştırıldıkları söylenmektedir.

 

Kaynak: Özhan Öztürk- Dünya Mitolojisi

Yorumlar

  • Ah Helen! Uğruna savaşlar çıkan Truvalı Helen!

  • Ne Helenmiş arkadaş tek başına tarih yazdı resmen

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun