Eylül 21, 2024

MİNOTOR’U YENEN KAHRAMAN: THESEUS

Yunan mitolojisinde Atina’nın efsanevi kralı olan Theseus, İyonya’nın baş kahramanıdır. Ethra ve Egeus’un oğludur veya Ethra ve Poseidon’un oğludur.

 

Efsaneye göre Atina kralı Egeus’un başka kadınlarla denemesine rağmen çocuğu olmaz. En sonunda Ethra ile evlenir. Ethra hamile kalır. Fakat bir söylentiye göre de yüzerken Poseidon’dan hamile kalır.

Egeus çocuğun doğumunu beklemeden karısının memleketi Troezen’den Atina’ya döner. Gitmeden önce sandaletini ve kılıcını dev bir kayanın altına bırakır. Ethra’ya da çocuğun büyüdüğünde kayayı kaldırıp emanetleri alabileceğini ve bu sayede hanedana mensup olduğunu ispatlayabileceğini söyler.

MİNOTOR’U YENEN KAHRAMAN: THESEUS

Theseus büyüdüğünde kayayı kaldırır ve babasının emanetlerini alır. Annesinden gerçeği de öğrenen Theseus Atina’ya doğru yola koyulur. Yolda karşısına çıkan haydutları öldürür. Çeşitli maceralardan sonra Atina’ya ulaşır. Fakat kimliğini babasına söylemez. Egeus’un eşi Medea, onun veliaht olduğunu anlar. Kendi oğlu yerine Theseus’un tahta geçeceğinden korkar. Bu yüzden onu imkansız görev olan maraton boğası Minotor’u öldürmeye gönderir.

MİNOTOR’U YENEN KAHRAMAN: THESEUS

Theseus Minotor’u yenmeyi başarır ve Atina’ya getirir. Bunun üzerine Medea, Theseus’u zehirlemeye kalkar. Fakat son anda Egeus, kılıç ve sandaletleri görür ve oğlu olduğunu anlar. Zehri dökerek oğlunu kurtarır. Sonrasında Medea ve oğlunu kovar.

MİNOTOR’U YENEN KAHRAMAN: THESEUS

Minotor macerasından sonra Ariadne ile Atina’ya doğru yelken açar. Fakat Nakşa Adası’nda mola veridklerinde Ariadne’yi adada unutur. Atina’ya yaklaştığında da beyaz yelkeni açmayı unutur. Koyu renk yelkeni gören babası Egeus, denize atlayarak intihar eder. (Derler ki Ege Denizi’nin adı buradan gelir.)

MİNOTOR’U YENEN KAHRAMAN: THESEUS

Babasının ölümünden sonra Theseus Atina’nın kralı olur. Amazonların kraliçesi Antiope ile evlenir. Bu evlilikten Hippolitus dünyaya gelir.

Antiope bir savaşta ölünce Theseus, Ariadne’nin kız kardeşi Faidra ile evlenir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun