Eylül 22, 2024

ODİN VE ŞAİRLİK ŞARABI

Norse mitolojisinin kadim tanrılarından Aesirliler ve Vanirler büyük bir savaşa girişmişti ancak ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bir taraf diğerine üstün gelemiyordu. Bunun üzerine tanrılar barış ilan ettiler ve barış mührü olarak tüm tanrılar bir kaba tükürdü ve bu kapta tanrısal bir varlık oluştu. Bu varlığın adı Kvasir’di ve o kendisine sorulan her şeyi bilirdi. Tanrıların bilgeliği Kvasir ile vücut bulmuştu.

ODİN VE ŞAİRLİK ŞARABI

Ancak kurnaz ve hilebaz iki cüce Kvasir’in bilgeliğinden menfaat elde etmek niyetindeydi. Bu amaçla Kvasir’e çok önemli bir soruları olduğunu söyleyerek onu evlerine davet ettiler ve Kvasir’i öldürerek kanını bir şişeye doldurdular. Şişedeki kanı büyülerle bir çeşit şaraba çevirdiler. İşte bu şaraptan kim içerse o şair, alim ya da bir sanatçı oldu. Bu sebeple şaraba Şairlik Şarabı adını verdiler.

ODİN VE ŞAİRLİK ŞARABI

Ancak hilebaz köleler bu defa devlerden birini eğlencesine kurnazca öldürdüler. Ölen devin oğlu bu yüzden cücelerin peşine takıldı ve tam onları öldürmek üzereyken cüceler öfkeli deve Şairlik Şarabı’ndan bahsettiler ve eğer canlarını bahşederse karşılığında Şairlik Şarabı’nı ona vereceklerini söylediler. Dev ikna oldu ve değerli şarabı alarak bir dağın dibine sakladı, gözcü olarak da dev kızını görevlendirdi.

ODİN VE ŞAİRLİK ŞARABI

Tüm bu olanlar Odin’in kulağına geldiğinde Odin büyük bir öfke duydu. Çünkü Şairlik Şarabı’nın tanrıların hakkı olduğunu düşünüyordu. Odin hemen bir plan yaptı ve yola koyuldu.

 

Odin kimliğini değiştirerek Bolverk adıyla Şairlik Şarabı’na sahip olan devlerin yanına gitti. Onlara önce bir süre işçilik yapıp karşılığında ücret olarak şaraptan bir damla talep etti. Ancak devler bunu kabul etmediler. Odin bunun üzerine şarabın gözcülüğün yapan dev kızın yanına gitti. Büyülerle onu kendine aşık etti ve dev kız şairlik şarabından üç yudumu aşığına vermeye ikna oldu.

ODİN VE ŞAİRLİK ŞARABI

Ancak Odin 3 damlayla yetinmedi ve şişenin tamamını içip, bir kartal suretinde uçarak Asgard’a geri döndü. Burada midesindeki şarabı bir fıçıya boşalttı. Odin yolculuğu esnasında birkaç damla şarabı ise aşağıya düşürdü. İşte o günden sonra Odin’in şarap bahşettiği herkes sanatını iyi yapan, büyük sanatçılar oldular. Odin’in havadan düşürdüğü damlalarla yetinenler ise vasat sanatçılar oldular.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun