Eylül 21, 2024

ÖLDÜREN GÖMLEĞİN YARATICISI: DEIANEIRA

Deianeira, Yunan mitolojisinde Kalydon kralı Oineus ve Althaia'nın kızıdır. Aynı zamanda Meleagros'un kız kardeşidir. Deianeira da kardeşi Meleagros gibi yiğit bir kızdır, savaş arabasını ve silahlarını kullanmasını bilir.

ÖLDÜREN GÖMLEĞİN YARATICISI: DEIANEIRA

Herkül, Hades’in yanına giderken Meleagros'un gölgesine rastlar ve ona kız kardeşi Deianeira ile evlenmesini söyler. Herkül de yeryüzüne döndüğünde Deianeira’yı görür ve ona gönül verir. Ama onu alabilmek için ırmak tanrı Akheloos ile güreşmek zorunda kalır. Güreşi kazanır ve evlenirler. Hyllos adında bir çocukları olur.

ÖLDÜREN GÖMLEĞİN YARATICISI: DEIANEIRA

Herkül bir süre sonra ailesini de alarak Kalydon’dan ayrılır. Yolda derin bir ırmağı geçmeleri gerekir, at adam Nessos'a rastlarlar. Nessos ırmağı geçirmek için Deianeira’yı sırtına alır ve bu sırada kadına yanaşmak ister. Karısının çığlıklarına koşan Herkül, at adamı Lerna canavarının kanına batırdığı zehirli oklarından biriyle vurur. Nessos can çekişirken Deianeira'ya yarasından akan kanı alıp büyü gibi kullanmasını öğütler. Bu iksirle kocasının sevgisini her zaman için koruyabileceğini söyler.

ÖLDÜREN GÖMLEĞİN YARATICISI: DEIANEIRA

Trakhis’e vardıklarında Herkül, ailesini bırakıp başka işlere koşar. Bir ara Oikhalia kralını yeer ve kızı Iole’yi esir alarak karısının yanına gönderir. Zaferini kutlamak için de karısından yeni bir gömlek ister. Deianeira, kocasının kendisini esir tuttuğu Iole ile aldattığını öğrenince deliye döner. Nessos’un büyülü kanıyla kocasına göndereceği yeni gömleği bular. Herkül gömleği giyer giymez gömlek derisine yapışır. Derisini yakan gömleği çıkarmak için uğraşırken derisi de yüzülür. Bu acıya son vermek için kendini öldürmeye karar verir. Odun yığınlarının üzerinde kendini alevlere atar. Fakat Zeus bir bulutla Herkül’ü Olympos Dağı’na çıkararak onu ölümsüz yapar.

Deianeira da duyduğu pişmanlığa dayanamaz ve kendi canına kıyar.

Yorumlar

  • Giyme onu

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun