Eylül 21, 2024

ÖLÜLER YARGICI: EMMA-O

Japon mitolojisinde Ölüler ülkesi olan Yomi veya Yomitsukumi karanlık ve kasvetli bir yerdir. Buraya ulaşan herkesi takip eden ve saldıran kötü ruhlu tanrılarla doludur. Böylesine bir dünyanın hükümdarı da toprağın altında ancak yeraltından çıkarılabilecek metaller ve değerli taşlardan yapılmış bir kalede yaşayan ölüler yargıcı Emma-O'dur.

ÖLÜLER YARGICI: EMMA-O

Yomi'nin hükümdarı kendinden önce gelenler öldükten sonra onlar hakkında hüküm verir. Suçlu ruhları cezalandırır ve masum olanları yeniden doğmaları için dünyaya geri gönderir. Kötü insanlar ölüp Yomi'ye gittiklerinde boyunlarının etrafına plakalar takmak zorundadırlar. Bu plakalarda günahların listesi yazılıdır. Bu listelere göre etleri çürümeden, fiziksel işkence görecekler ve bu çürümüş etler de sonradan şeytanlara dönüşecek olan kurtçuklar için iyi bir beslenme olacaklar.

ÖLÜLER YARGICI: EMMA-O

Yomi Şeytanı, Yomi'de 80.000 şeytan bulunur, görevleri ölüleri kendi topraklarına götürmek, onları Emma-0'nu huzuruna takdim etmek ve onun tarafından emredildiği şekilde işkence etmektir.

 

 

 

Kaynak: Mitoloji Dünyası

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun