Eylül 21, 2024

ÖLÜLERİ DİRİLTEN: ANUBİS

Mısır mitolojisinde yeraltı ve ölüm tanrısı olan Anubis, Anpu olarak da bilinir. Bedenin çürümesini önleyen mumyalama tekniğinin mucidi olarak görülür. Osiris, Seth tarafından öldürülünce Anubis, Osiris’i mumyalar. Bu yüzden cenaze ve mumyalama tanrısı olarak da görülür.

ÖLÜLERİ DİRİLTEN: ANUBİS

Anubis çakal başı ile tasvir edilir. Çakalların da mezarlık etrafında gezinmeleri sebebiyle Anubis ölümle özdeşleştirilmiştir.

Bir kişinin bedeni Anubis tarafından mumyalanıp korunmazsa o kişinin ruhu için kurtuluş ve öteki dünya da yoktur inanışı vardır. Anubis’in görevi, tüm ölenleri koruyup onları yüceltmektir.

ÖLÜLERİ DİRİLTEN: ANUBİS

Anubis, ölenlere öteki dünya yolculuğunda yol gösterir ve Osiris’in onları yargılamasına yardım eder. Ölen kişinin ruhunu temsil eden kalbi ve adalet tanrıçası Ma’at’un tüyünü tartar. İyilerin kalbi tüye karşı hafif gelirse onun ruhunu gökyüzüne yeniden doğması için gönderir. Ama kötülerin kalbi tüye karşı ağır gelir ve onun ruhu yeraltı ülkesine yılanlarla gönderilir. Kötüler orada sonsuza dek azap çeker.

ÖLÜLERİ DİRİLTEN: ANUBİS

Antik Mısır’da mezarlıkların başına Anubis heykeli yapılır. Bu heykelin mezarlığı ve ölüleri koruyacağına inanılır. Hatta Anubis’in ölüleri yeniden hayata döndürebilme özelliği olduğuna inanılır.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun