Eylül 22, 2024

ONLAR SADECE BARBAR DEĞİLDİ: VİKİNGLERİN TAKILARI

Vikingler denilince ilk akla gelen sakallı savaşçıların kıyılardaki savunmasız topluluklara mızraklarla saldırmasıdır. Vikingler, 8. yüzyıldan 11. yüzyıla kadar Avrupa kıyılarını ve İngiliz adalarını işgal ederek, Avrupa kıtasından Kuzey Kutbu'na kadar geniş bir alanı kapladı. Avrupa'da bu döneme Viking çağı denir. Vikinglerin memleketi Norveç, Danimarka ve İsveç'tir.

Şimdi böyle kısaca bahsedince bile barbar bir izlenim bıraktılar değil mi? Ama aslında barbar görünen bu korkusuz Vikingler, bilezik, yüzük, broş, kolye ve kolye gibi karmaşık ve güzel süs eşyaları da kullanırlardı. Gelin bugün Viking takılarından bahsedelim.

ONLAR SADECE BARBAR DEĞİLDİ: VİKİNGLERİN TAKILARI

Vikingler mücevher tasarlamak için genellikle altın, gümüş, bronz, demir, reçine ve kehribar kullandılar. Zenginlik ve sosyal statüye sahip Vikingler, kendilerini enfes mücevherlerle göstermekten veya başkalarına hediyeler vermekten mutluydu. Ortak tasarım öğeleri arasında geometrik desenler, hayvanlar ve yılanlar, Odin'in kurdu, hayat ağacı ve Thor çekici gibi dini semboller vardı. En yaygın takılar broşlar, kol bantları ve yüzüklerdi.

Viking takıları tasarlamak için sadece metaller kullanılmaz, aynı zamanda taşlar ve değerli taşlar bile kullanılır. Norveç mitolojisinden çıkarılan desenlerin de sembolik anlamları vardır.

ONLAR SADECE BARBAR DEĞİLDİ: VİKİNGLERİN TAKILARI

Bu süslemeler Viking döneminde basitti ancak yüzyıllar boyunca gelişti, giderek daha sofistike hale geldi. Viking takıları sadece Vikinglere çekicilik katmakla kalmaz, aynı zamanda ticaret para birimi olarak da kullanılır. Pahalı veya büyük süslemeler, uygun bir işlem için ödeme yapmak için kırılır. Modern madeni para ve kağıt para gibi kullanılır.

ONLAR SADECE BARBAR DEĞİLDİ: VİKİNGLERİN TAKILARI

E hadi artık gelelim takılara. İlk olarak yüzüklerden bahsedelim. Viking yüzüklerinin genişliği tek tip değildir. Farklı parmaklara takılacak şekilde ayarlanabilir şekildedir.

Kol bandı veya bileklik çok popülerdir ve iki amacı vardır: dekoratif ve parasal. Gümüş ve altın kol bantları hassas ve karmaşıktır. Sosyal statü ve zenginlik göstergeleridir. Farklı tasarım ve şekillerde kol halkaları bulunur.

Viking kolyeleri farklı metallerden, demir telden ve doğal liflerden yapılmıştır. Kolye, değerli taşlar, kehribar, cam boncuklar, reçine ve metal süslemelerden yapılmıştır. Kolyeler genellikle takan kişi için duygusal değeri olan hediyeler, hediyelik eşyalar veya dini sembollerdir. En yaygın Viking kolye uçları arasında Thor'un çekici, hayat ağacı ve Valknut bulunur.

ONLAR SADECE BARBAR DEĞİLDİ: VİKİNGLERİN TAKILARI

Viking boncukları altından, gümüşten veya bakırdan yapılmıştır ve hem erkekler hem de kadınlar tarafından giyilirdi. Viking boncukları yapmak için cam ve kehribar kullanıldı. Boncuklar Sakal takıları olarak kullanılmıştır, ancak arkeologlar nadiren takıldığını bildirmektedir. Boncuk, tek başına veya ek kolye ile takılabilen yalnızca 1, 2 veya 3 boncuk içerir. 3'ten fazla boncuk neredeyse hiç kullanılmamıştır, yani çok değerlidirler. Viking topluluğunun o zamanki statüsünü ve zenginliğini sembolize edebilir.

ONLAR SADECE BARBAR DEĞİLDİ: VİKİNGLERİN TAKILARI

Bazı mezarlarda ok, balta, haç, delikli madeni para gibi küçük silahlar bulunmuştur. Viking broşu, Viking kültüründe kıyafetleri düzeltmek için giyilen bir broştur. Bu, her gün kullanılan temel bir aksesuardır. Oval ve yuvarlak broşlar yaygın bir giyim tarzıdır. Broş, pim yukarı bakacak şekilde sağ omuza sabitlenir. Kadınlar pelerin, önlük ve elbiseleri bağlamak için oval broşlar giyerler. Çok iyiler ve renkli boncuk zincirleriyle görsel çekicilik katıyorlar.

ONLAR SADECE BARBAR DEĞİLDİ: VİKİNGLERİN TAKILARI

Aman ben bunlarla yapamam diyorsanız da güncel takı modelleri, trendler ve çok daha fazlası moda kategorimizde!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun