Eylül 21, 2024

ORMANIN ŞEYTANİ RUHU: ARÇURİ

Çuvaş inançlarına göre Arçuri, orman ruhu denilen şeytani bir varlıktır. Uzun saçlı, kara görünümlü ve bütün vücudu tüylerle kaplıdır. İkisi önde, ikisi arkada olmak üzere dört gözü, üç eli ve üç ayağı vardır.

İri, uzun ve sallanan göğüslerini omuzları üzerinden geriye doğru atar. Erkek görünümünde de tasvir edilir. İnançlara göre bu ruh, insanı öldürmez sadece bedenine zarar verir.

ORMANIN ŞEYTANİ RUHU: ARÇURİ

Arçuri, Çuvaş inançlarında Hristiyanlığın kabulünden sonra kötü bir ruh olarak kabul edilmeye başlanmıştır. Avın uğurlu geçip geçmemesi onun elindedir. Ormanda onu rahatsız edici bir sesle birbirlerini çağıranları aklında tutar, sonra yakalayıp gıdıklayarak öldürür. Kurban isteyen bu varlığı rahatsız etmek haliyle tehlikeli olur. O yüzden ormandan geçerken rahatsız etmemeye özen göstermek gerekir.

ORMANIN ŞEYTANİ RUHU: ARÇURİ

Genelde at sırtında gezmekten hoşlanan Arçuri’ye su kenarlarında da rastlanır. Şekil değiştirebilme yeteneğiyle istediğinde ak sakallı adam, istediğinde balina olabilen bu varlık göz açıp kapatıncaya kadar birçok nesneye dönüşebilir.

ORMANIN ŞEYTANİ RUHU: ARÇURİ

En çok hoşlandığı ise tokat sesine benzeyen sesiyle ürpertici bir kahkaha atarak insanları çağırmaktır. Eğer birisi dönüp bu sese bakarsa bakan kişiyi yer. Zamansız ölenlerin ya da eceliyle ölmeyenlerin ruhlarının öldükten sonra Arçuri'ye dönüştüğüne inanılır.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun