Eylül 22, 2024

PAYLAŞILAMAYAN İDEAL VÜCUT: ADONİS

Suriye Kralı Thesias ya da Kıbrıs Kralı Kinyras’ın kızı Smyrna, Aphrodite’e yeterince tapınmadığı gerekçesi ile Afrodit tarafından lanetlenir. Bu lanete göre Smyrna, babasına aşık olur. Dadısının da yardımı ile babası onu fark etmeden on iki gece boyunca babası ile birlikte olur. Bu birliktelikten hamile kalır. Son gece kızı ile birlikte olduğunu fark eden kral, kızını öldürmek ister. Smyrna’nın düştüğü acı duruma üzülen tanrılar onu korumak ve kurtarmak için kızı bir Mersin ağacına dönüştürürler. Hamileliği bu dönüşüm içerisinde de devam eden Smyrna’nın ağaç kabuklarının arasından doğan çok güzel bir erkek bebeği olur.

PAYLAŞILAMAYAN İDEAL VÜCUT: ADONİS

Doğan bu bebek Adonis’tir. Bebeğin güzelliğine hayran kalan güzellik ve bereket tanrıçası Aphrodite onu büyütmesi için, yeraltı tanrıçası Persephone’ye verir. Biraz zaman geçtikten sonra iki tanrıça Adonis üzerinde hak iddia etmeye başlarlar. Yani kısacası Adonis’i paylaşamazlar. Bu kavgayı fark eden tanrıların tanrısı Zeus bir çözüm üretir. Adonis yılın ilk dört ayı Persephone’nin sonraki dört ayı ise Aphrodite’in olacaktır.

PAYLAŞILAMAYAN İDEAL VÜCUT: ADONİS

Adonis büyüdükçe kalan zamanlarını da Aphrodite’in yanında geçirmek ister. Tanrılar arasında büyük bir kıskançlığa ve savaşa dönüşen durum Adonis’in öldürülmek istenmesine neden olur. Adonis’in üzerine bir yaban domuzu salarlar ve Adonis kasık bölgesinden ölümcül bir şekilde yaralanır. Yaralanan Adonis kanayarak yattığı yerde can verir. Bu bölgede sonrasında ülkemizde “Manisa Lalesi” adı verilen bitkiler çıkar.

PAYLAŞILAMAYAN İDEAL VÜCUT: ADONİS

Diğer çiçeklerin de mitolojik hikayeleri var. Eğer öğrenmek isterseniz hemen mitoloji kategorisine tıklayın.

Ayrıca Adonis'in psikolojide bir komplekse isim verdiğini biliyor muydunuz? Öğrenmek için hemen psikoloji kategorisine tıklayın.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun