Eylül 22, 2024

RA’NIN GİZLİ ADI

Antik Mısır’ın yönetici Güneş Tanrısı Ra doğduğunda, babası ona sadece ikisinin bileceği gizli bir ad vermişti Tanrıca İsis ise bu ismi çok merak ediyordu. Maharetli tanrıça İsis, bir gün Ra’nın tükürüğünü aldı ve tükürüğü toprakla birleştirerek ona yılan şeklini verdi. Sonra büyülü̈ sözlerle yılana can verdi ve yılanın büyük tanrı Ra’yı sokmasını sağladı.

RA’NIN GİZLİ ADI

Ra’nın kendisi tarafından yaratılmamış̧ bir canlı tarafından ısırılması onu acılara sürükledi. Acıları öyle bir hal aldı ki, hareket edemez hale geldi. Bunun üzerine diğer tanrılar, maharetli tanrıça İsis’e başvurarak ondan şifa bulması için destek istediler. İsis, bu isteği ancak Ra’nın gizli adını öğrenirse yerine getireceğini söyledi.

RA’NIN GİZLİ ADI

Ra başta gizli adını paylaşmaya istekli olmasa da acılarından kurtulmak için sonunda ismini paylaşmaya rıza gösterdi. Ra’nın gizli adını öğrenen İsis, büyülü̈ sözlerle yılan zehrini Ra’nın vücudundan attı ve “Tanrıların Hanımı” olarak anılmaya başlandı. İsis Ra'yı iyileştirince Ra tarafından çok sevilmiş̧ ve onun üzerinde büyük bir güce sahip olmuştur.

 

Kaynak: mitolojikevren

Yorumlar

  • Ra fena oyuna gelmiş

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun