Eylül 22, 2024

RUHUN YOLCULUĞU

İskandinav mitolojisinde ölümlülerin yaşadığı diyarın adı Midgard’dı. Midgard’da yaşayan insanlar öldüklerinde, ruhları yer altı diyarı Niflheim’a gelir. Niflheim, dokuz diyarın en altında yer alan soğuk, sisli ve karanlık bir diyardır.

Yeraltı Diyarı Niflheim’a Kraliçe Nord Urd hükmeder. Ulu ağaç Yggdrasill’in köklerinin yanında ölenlerin ruhlarının yargılanacağı ulu mahkeme salonu da bulunur.

RUHUN YOLCULUĞU

İskandinav mitolojisindeki tanrılar, dokuz diyarın en üzerinde yer alan Asgard’da yaşar. Ama her sabah kutsal görevlerini yerine getirmek üzere erkenden kalkarak, titrek köprü Bifrost’un üzerinden geçerek aşağı diyarlara iner ve mahkeme salonuna gelirler.

Thor’un demir arabası köprü üzerinden geçemediği için, Thor uzun bir yolculuk yaparak mahkeme salonuna ulaşır.

RUHUN YOLCULUĞU

Ulu mahkemenin yargıcı, tüm tanrılar tarafından çok sevilen Balder’dir. Tanrılar, ölen kişinin yaşarken yaptığı iyiliklere ve kötülüklere göre bir yargıya varırlar. Hayattayken kötücül olanlar işkence diyarına gönderilir. Savaş alanında ölenler, Odin’in sarayındaki kabul salonu Valhalla’da ağırlanır ve burada her gün dövüşerek Ragnarök’ta kötü güçlerle savaşmak için hazırlık yaparlar. Ki bu kabul salonundan diğer içerikte bahsettik. Hemen oradan okuyabilirsiniz.

RUHUN YOLCULUĞU

Ölene dek birbirine sadık kalmış aşıklar ise Aşk Tanrıçası Freyja tarafından tekrar kavuşturulur. Böylece ölümden sonra da aşkları devam eder.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun