Eylül 22, 2024

SAVAŞÇI KADINLAR: SKJALDMÖ

İskandinav Mitolojisinde savaşçı olmayı seçen kadınlar olan Skjaldmö, çok sayıda saga ve benzer tarih eserlerinde adı geçer. Efsanevi Valkürlerin bu kadın savaşçılardan esinlendiği düşünülür. Gotlar, Cimbriler ve Marcomanniler gibi Cermen kavimlerinde de görülmüştür.

SAVAŞÇI KADINLAR: SKJALDMÖ

Saxo Grammaticus'un "Gesta Danorum" adlı eserinde 750 yılında yapılan Bråvalla Muharebesinde Danimarka saflarında 300 Skjaldmö'nün savaştığını belirtir. Saxo ayrıca Lagertha'nın sürmekte olan bir muharebeye dahil olarak ünlü Viking savaşçısı Ragnar Lodbrok'u yenilgiden kurtardığını yazar.

 

SAVAŞÇI KADINLAR: SKJALDMÖ

Bizanslı tarihçi İoannis Skilicis 971 yılında I. Svyatoslav, Bulgaristan'a saldırdığında kadınların da savaştığını yazar. Dorostolon Kuşatması'nda mağlup olan Kiev Knezliği birlikleri içindeki Vareglerin arasında kadın savaşçıların varlığı Bizanslıları çok şaşırtmıştır.

SAVAŞÇI KADINLAR: SKJALDMÖ

Skjaldmö, women who chose to be warriors in Scandinavian Mythology, are mentioned in many sagas and similar historical works. The legendary Valkyries are thought to have been inspired by these female warriors. It has also been seen in Germanic tribes such as the Goths, Cimbris and Marcomanni.

SAVAŞÇI KADINLAR: SKJALDMÖ

In Saxo Grammaticus' Gesta Danorum, he states that 300 Skjaldmö fought on the Danish side at the Battle of Bråvalla in 750. Saxo also writes that Lagertha was involved in an ongoing battle, saving the famous Viking warrior Ragnar Lodbrok from defeat.

SAVAŞÇI KADINLAR: SKJALDMÖ

Byzantine historian Ioannis Skilicis writes that when Svyatoslav I attacked Bulgaria in 971, women also fought. The presence of female warriors among the Varangians in the Kyiv Principality troops, who were defeated in the Siege of Dorostolon, surprised the Byzantines.

Yorumlar

  • Haydi savaşa

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun