Aralık 28, 2024

ŞEFTALİ ÇOCUK: MOMOTARO

Japon mitolojisinde ‘Şeftali Çocuk’ olarak bilinen Momotaro, masal ve efsanelerde adı geçen bir kahramandır. Şeftali Çocuk yanında maymun, köpek ve sülünle gezer.

ŞEFTALİ ÇOCUK: MOMOTARO

Yaşlı bir kadın nehirde çamaşır yıkarken nehre büyük bir şey düşer. Bunu gören yaşlı kadın, düşen büyük şeyi çıkardığında bunun büyük bir şeftali olduğunu görür. Yemek için şeftaliyi eve götüren kadın, şeftaliyi ikiye böldüğünde çekirdeğinde bir bebeğin olduğunu görür. Bebeğe “Ailenin en küçük oğlu şeftali” anlamındaki ‘Momotaro’ (momo= şeftali, taro= ailenin en küçük oğlu) adını verir. Yaşlı kadın ve eşi bebeği özenle yetiştirir. Momotaro akıllı, uslu, güçlü bir delikanlı olur.

ŞEFTALİ ÇOCUK: MOMOTARO

Momotaro bir gün cinlerin yaşadığı adaya giderek servet kazanmak için yola çıkmış. Yaşlı kadın ona yolda yemesi için meyveli bir börek hazırlar, onu da alarak yola koyulur. Yolda Şeftali Çocuk’un karşısına bir köpek çıkar ve ona kemerinde ne taşıdığını sorar. Momotaro köpeğe Japonya’nın en iyi meyveli böreği olduğunu söyleyince köpek, kendisine biraz verirse yolda ona katılacağını söyler.

ŞEFTALİ ÇOCUK: MOMOTARO

Yolda daha sonra sırasıyla maymun ve sülün de aynı şart karşılığında yolda Momotaro’ya katılır. Şeytanlar adasına ulaşan Momorato ve yandaşları, kalabalık bir şeytan topluluğuyla karşılaşır. Büyük bir kavga başlar. Şeftali Çocuk adil bir dövüşle ‘Akandoji’ isimli şeytanların liderini yener ve onu iple bağlar.

ŞEFTALİ ÇOCUK: MOMOTARO

Akandoji, elindeki tüm hazineyi Momorato’ya verir. Momorato yandaşlarını da alarak eve döner. Ailesiyle ömür boyu mutlu yaşar.

Bir efsaneye göre Momorato, Şeytanlar adasından cinlerin esiri olan iki prensesi kurtarır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: https://ozhanozturk.com/2018/04/04/momotaro/

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

PELİKAN BULUTSUSU VE KUZEY AMERİKA BULUTSUSU
GÖĞÜN GÖZÜ: GÖKTEKİ ELMAS TOZU GÖZÜ
NOELİ DEĞİL AMA SÜSLEMELERİNE BAYILIYORUM!
HALA NOEL AĞACIN KURMAYANLARA ACİL FİKİRLER

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kendine Göre

probiyotik

Apokria Karnavalı ve Osmanlı Dönemi

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun