Eylül 21, 2024

SEVDİĞİ KIZIN DÜĞÜNÜNÜ BASAN: LEMMİNKÄİNEN

Lemminkäinen, Fin mitolojisinde cesur bir kahramanın adıdır. Bu kahramanın müziğe doğaüstü bir yeteneği vardır. Dalgalı ve kıvırcık saçlı olan Lemminkäinen, çok da yakışıklıdır.

SEVDİĞİ KIZIN DÜĞÜNÜNÜ BASAN: LEMMİNKÄİNEN

Yakışıklı müzik yetenekli kahramanımız biraz da çapkındır. Kyllikki’ye kur yaparak onunla flört eder. Hatta kızı kaçırıp evlenir. Fakat çapkın kahramanımız ayran gönüllü de olduğu için Kyllikki’ye olan hevesi hemencecik bitiverir. Sonra onu terk eder ve Louhi’nin kızına kur yapmaya başlar.

SEVDİĞİ KIZIN DÜĞÜNÜNÜ BASAN: LEMMİNKÄİNEN

Pohjola Bakiresi olarak adlandırılan bu kıza Lemminkäinen talip olur. Şarkı söyleme konusundaki hünerlerini sergileyip Pohjolalıları derinden etkilemiştir. Fakat Louhi’nin kızını vermesi için bu doğaüstü müzik yeteneği yeterli değildir. Bu yüzden Lemminkäinen’den gerçekleştirilmesi imkansız görevler ister. Lemminkäinen bu görevlerden ilk ikisini başarır. Tuonela nehrinde yaşayan kara kuğuyu avlamaya gittiğinde, Pohjolalı bir çobanın kurduğu tuzak sayesinde ölür.

SEVDİĞİ KIZIN DÜĞÜNÜNÜ BASAN: LEMMİNKÄİNEN

Çoban sanırım Pohjola Bakiresi’ne aşık ki Lemminkäinen’i parça pinçik ederek nehre atar. Fakat Lemminkäinen’in annesi oğlunun kaderini öncesinden bilmektedir. Bu yüzden nehre gelip oğlunun parçalarını toplar ve dikerek bir araya getirir. Parçalar tamam ama yaşam yok tabii. Ana işte, tanrılara hediyeler sunar. En sonunda tanrı Ukko’dan bir damla yaşam veren bal getirmesi için bir arıya yalvarır. Buna kayıtsız kalmayıp, o bal ı getiren arı sayesinde Lemminkäinen hayata geri döner.

SEVDİĞİ KIZIN DÜĞÜNÜNÜ BASAN: LEMMİNKÄİNEN

Lemminkäinen, Pohjola Bakiresi ile evlenme hakkını İlmarinen kazandığını öğrenir ve düğünü basmaya gider. (Iıı şey merhaba, mitoloji yahu bu. Düğün basmak mı?) Ama tabii ellere yar olmuştur… Sonrasında evine dönmeye karar veren Lemminkäinen, eve döndüğünde evinin yanmış ve annesinin kayıp olduğunu görür. Pohjolalılardan intikam almaya karar verir. Ama Louhi’nin yaptığı bir büyü sayesinde o iş yatar.

Daha sonrasında İlmarinen’e sihirli sampoyu çalması için yardım eder.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun