Eylül 21, 2024

ŞİRRET YILAN: KALİYA

Hint mitolojisinde Vrindavan’da Yamuna nehrinde yaşayan Kaliya, beş başlı zehirli bir Nãga’dır. Yamuna nehrinin etrafındaki su beş metre çevresine kadar zehirle kaynar. Bu sebepten nehre hiçbir hayvan yaklaşamaz. Nehrin yakınında sadece ve sadece Kadamba ağacı vardır.

Kaliya nehrin suyunu zehirle kaynattığı için nehrin kenarında hayat durmuştur. Yakına yaklaşamayan hayvanlar haliyle buraya yuva yapamamışlardır.

ŞİRRET YILAN: KALİYA

Kaliya, yılanların düşmanı olan Gruda tarafından memleketi olan Ramanaka Dwipa’dan kovulmuştur. Gruda da Vrindavan’da yaşayan bir yogi tarafından lanetlenmiştir. Bu yüzden Vrindavan’a geldiğinde ölümle yüz yüze kalacaktır. Yani Garuda’nın gelmeyeceği tek yer Vrindavan’dır. Kaliya da bu yüzden burayı kendisine yurt edinir.

ŞİRRET YILAN: KALİYA

Günlerden bir gün Krişna ve çobanlar top oynar. Top nehre düşünce Krişna, topun peşinden nehre atlar. Kaliya hemen Krişna’nın gövdesine dolanır. Her yerinden zehir saçarak Krişna’nın vücudunu sarmalar. (Normalde denize düşen yılana sarılır ama burada nehre düşünce yılan sarılmış)

ŞİRRET YILAN: KALİYA

Krişna büyüdükçe büyür ve Kaliya onu bırakmak durumunda kalır. Krişna, Kaliya’nın kafasına sıçrayarak tüm evrenin ağırlığını kendisinde toplar. Ayağıyla ritim tutarak Kaliya’nın kafasında dans eder.

Kaliya’nın karısı, onu ölmek üzereyken görünce Krişna’ya öldürmemesi için yalvarır. Kaliya, Krişna’nın gücünün farkına varır. Yılan Kaliya teslim olur ve bir daha kimseyi incitmeyeceğine dair söz verir. Bu sözü üzerine de Krişna onu bırakıp evine dönmesine izin verir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun