Eylül 21, 2024

SİZİN BİLDİĞİNİZ DEĞİL: NİKE

Yunan mitolojisinde zafer tanrıçası olan Nike, dalgalanan bir elbise, kanatlı, çelenk veya sopa taşıyarak tasvir edilir. Roma mitolojisindeki karşılığı Victoria’dır.

Uçma ve çok hızlı koşma yeteneğine sahiptir. Artık markanın nereden geldiğini biliyorsunuz. :) Nike, titan Pallas ve Styx’in kızıdır. Aynı zamanda Kratos, Bia ve Zelus’un kardeşidir.

SİZİN BİLDİĞİNİZ DEĞİL: NİKE

Önceleri Atina’da tanrıça Athena’nın bir sıfatı olarak anılan Nike, sonraları zaferin kişileştirilmiş hali olarak anılır. Romalılar San Teodoro tepesine Zafer Yokuşu (Clivius Victoriae) kenarına tapınak dikmişlerdir.

En ünlü Nike heykeli 1863’te Semadirek Adası’ndaki tapınakta bulunur. MÖ 3.yüzyıla tarihlenen, 1884 yılından sonra başsız ve kolsuz olan heykeli Paris’teki Louvre Müzesi’nde sergilenen heykelidir.

SİZİN BİLDİĞİNİZ DEĞİL: NİKE

Roma mitolojisinde Bellona ile ilişkilendirilir. Roma’da Palatine Tepesi’nde Victoria Tapınağı bulunur. Tanrıça Victoria mücevher, sikke, heykel ve diğer sanat eserlerinde elinde bir taç taşır. Bu taç defne yapraklarından oluşur. Kanatlı ve güzel bir kadın olarak tasvir edilir.

SİZİN BİLDİĞİNİZ DEĞİL: NİKE

Bazı efsanelerde Athena’nın yakın arkadaşı olarak anılan Nike ve çocuklarının hepsi Zeus’un eşleridir. Artık Zeus’a da diyecek bir şey bulamıyorum…

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun