Eylül 21, 2024

SU RUHU: FOSSEGRIM

İskandinav folklorunda su ruhu olan Fossegrim, Grim (Norveç) ve Strömkarlen ‘Nehir Adamı’ (İsveç) isimleriyle de bilinir. Telli çalgılar çalan su ruhu, zihni sakinleştirir. Fossegrim, şelale ve nehirlerde yaşarlar. Farklı mitolojilerdeki değirmen ruhu ve su ruhları ile ilişkilendirilirler.

SU RUHU: FOSSEGRIM

Özellikle Hardanger kemanını çalan Fossegrim, efsanelerde olağanüstü yetenekli kemancı olarak tanımlanır. Orman, rüzgar ve suyun sesini keman ile çalabilir. Fossegrimlerin beceriyi öğretmesi sağlanabilir. Bu beceriyi öğretmesi için Fossegrim’e perşembe akşamı, gizlilik korunarak yiyecek olarak koyun ve keçi eti sunmak gerekir.

SU RUHU: FOSSEGRIM

Yeterince et olmadığında ama yine de öğrenmek için çok yalvaran kişiye sadece keman ayarı öğretir. Yiyecek sunumu yeterliyse, öğrenecek kişinin sağ elini tutarak parmakları kanayana kadar teller boyunca çeker. Bu işlemin ardından kişi çok iyi şekilde kemen çalar.

SU RUHU: FOSSEGRIM

Genelde genç, güzel ve uzun saçlı erkekler olarak tasvir edilen Fossegrimlerin bazıları kötü niyetli su ruhlarıdır. Dış görünüşleri ve müzikleriyle kadın, çocuk ve erkekleri büyüler. Büyülenen kişiler, Fossegrim’i şelale veya nehre kadar takip ederler. Suya girdiklerinde hala büyünün etkisinde oldukları için boğularak ölürler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://egerkrans.artstation.com/projects/oyaEL

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun