Eylül 21, 2024

TABLOYA HAPSEDİLMİŞ KUYRUKSUZ TİLKİ: KUMİHO

Kore efsanesi olan Kumiho, Türkçe ’de dokuz kuyruklu tilki demektir. Kumiho’nun özel güçleri vardır. Özünde kötü bir ruh olduğu için lanetlenip bir tabloya hapsedilir. Üstelik lanetten kurtulmanın tek bir yolu vardır. O da şudur: Tabloda bulunan kuyruksuz tilkiye, dokuz adet kuyruk çizilmesi. Kumiho ancak bu sayede lanetten ve tablodan kurtulabilir. Tablodan kurtulduktan sonra da istediği her şekli alabilir.

TABLOYA HAPSEDİLMİŞ KUYRUKSUZ TİLKİ: KUMİHO

Kumiho efsanelerinde genelde kadın olarak tasvir edilir. Hatta bir Çin şiirinde “Kumiho bir kız bedeninde keşfedildi” denmektedir. Efsaneye göre; Bakh Mun Su adındaki bir kız ormanda tek başına yaşar. Etraftaki köpekler kızdaki tilki kokusunu alınca, Bakh Mun Su’ya saldırırlar. Yani Bakh Mun Su aslında Kumiho’dur.

TABLOYA HAPSEDİLMİŞ KUYRUKSUZ TİLKİ: KUMİHO

Kötü bir varlık olan Kumiho, insanları kandırır. Çünkü efsaneye göre Kumiho, insan kalbiyle beslenir. Bir diğer efsaneye göre de insan karaciğeriyle beslenir. Karaciğerin insanların enerji kaynağı olmasından dolayı, karaciğer yediğinde Kumiho’nun gücüne güç eklenir. Bu sebeptendir ki Kumiho mezarlık ziyaretlerinde bulunur.

Tüm bunları özel doğaüstü güçleri sayesinde başarır. Doğaüstü güçlerinin yanı sıra çok güzeldir. Güzelliğine kanan erkekler, Kumiho’ya organlarını kendi istekleriyle verecek duruma gelir.

TABLOYA HAPSEDİLMİŞ KUYRUKSUZ TİLKİ: KUMİHO

Kumiho dokuz kuyruklu tilki olmaktan sıkılırsa, 100 insan karaciğeri yiyerek insana dönüşebilir. Ama her isteğin bir bedeli elbette ki vardır. Her bin günde bir, dolunay zamanında tilkiye dönüşür ve insan açlığı çeker. Ayrıca o dönüşüm yaşadığı gün yaptıklarını hatırlamaz.

*Küçük bir bilgi: Kore mitolojisinde iyi veya kötü fark etmeksizin insan dönüşebilen bir yeteneğe sahiptir.

Kore’de Kumiho efsanesi yaygın bilinen bir efsanedir. Hatta dizilere konu olmuştur.

Yorumlar

  • Resmen dizilere konu olmuş

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun