Eylül 21, 2024

TANRI MI SAVAŞÇI MI ADINI SEN KOY

Kafkas mitolojisinde tanrı olarak karşımıza çıkan Nartlar, Yunan mitolojisindeki gibi tanrılar değil de onlardan daha güçsüz, belli tanrısal niteliklere sahip savaşçılardır.

TANRI MI SAVAŞÇI MI ADINI SEN KOY

Kafkas mitolojisinde pek çok mit ve efsane, kahramanların yaşadığı maceralarda cin, peri veya yarı tanrı kadınlar vardır. Mitolojik kahramanlar, bu kadın tarafından eğitilerek sınavdan geçerler. Bu sınavda kendilerine kutsal bir güç katacak sihirli objeleri elde etmeye çalışırlar.

TANRI MI SAVAŞÇI MI ADINI SEN KOY

Kafkas mitolojisinde dünya, kaos-kozmos, düzen-düzensizlik arasında gidip gelir. Tanrılar kozmos ile ilişkilendirilir. Kaos ile de canavarlar ilişkilendirilir. Yani tanrılar ve canavarlar dünyaya bir denge getirir.

TANRI MI SAVAŞÇI MI ADINI SEN KOY

Kafkas mitolojisinde yani Nart destanlarında, itibarın kazanılması veya kaybedilmesi, kahramanın yükselmesi veya düşüşü, anaerkilliğin yerini ataerkilliğin alması olarak değişimler gözlemlenmektedir.

TANRI MI SAVAŞÇI MI ADINI SEN KOY

Nart anlatılarında tanrı, ruh ve savaşçı kavramları birbirlerinin yerini alır. Yine de kahramanlar, tanrısal güce sahip savaşçılardır. İlk jenerasyon Nartlarından olan Thağalec, doğayı tanıyan, ürünleri işleyen bir Nart olarak tasvir edilirken bazı varyantlarda doğrudan bereket tanrısı olarak tasvir edilir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun