Eylül 21, 2024

TANRILARIN KISKANÇ KRALİÇESİ: HERA

Zeus’un sürekli ve tek eşi olarak bilinen Hera, aynı zamanda onun kız kardeşidir. Rhea ve Kronos’un kızıdır. Zeus’un son evliliği Hera iledir.

TANRILARIN KISKANÇ KRALİÇESİ: HERA

Hera çok güçlü bir tanrıçadır. Aynı zamanda inatçı, kavgacı, hırçın ve aşırı kıskançtır. Biliyorsunuz kıskançlığından Yunan mitolojisinde nasibini almayan kalmadı. Tabii bunda Zeus’un da etkisi büyük. Bu yüzden de hırslı ve kindar kişiliği ön plana çıkar.

Tüm bunlara rağmen kocası tarafından defalarca aldatılsa da ve Aphrodite’ten sonra en güzel tanrıça olduğunu bilirken kocasını hiç aldatmaz. Ona hep sadık kalır.

TANRILARIN KISKANÇ KRALİÇESİ: HERA

Bahar mevsimi ile ilişkilendirilir. Tavus kuşu, inek, nar, zambak ve akrep ile sembolize edilir. Ağırbaşlı, ciddi bakışlı, düşünceli, dolgun vücutlu genç bir kadın olarak tasvir edilir. Elinde guguk kuşu başlı bir asası vardır. Bu asa Zeus ile evliliğini sembolize eder.

TANRILARIN KISKANÇ KRALİÇESİ: HERA

Kendi başına bir efsanesi olmayan Hera, diğer tanrıların efsanelerinde çok güçlü rollere sahiptir. Zeus’un çapkınlıkları ve Zeus’un çocuk yaptığı efsanelerde kendisine sık rastlanır. Ortalığı birbirine katar ve doğan o çocuklara hayatı zindan eder. Bunun en bariz örneklerinden birisi Herkül’dür. Ona verdiği 12 görevi bilirsiniz.

TANRILARIN KISKANÇ KRALİÇESİ: HERA

Entrikaları bununla sınırla değil tabii. İlk güzellik yarışmasında yaşananlar yüzünden kini ve sinsiliği ile Truva Savaşı’nda ortalığı yine karıştırıyor.

TANRILARIN KISKANÇ KRALİÇESİ: HERA

Efsaneye göre Zeus, küçük bir kuş kılığında, kış günü soğuktan titreyerek Hera’nın yanına gelir. Hera kuşa acıyıp koynuna alır. Şefkatli hareketiyle Zeus kendi haline döner ve kız kardeşi Hera’ya sahip olmaya çalışır. Tüm gücüyle Zeus’a direnir. Ama durduramayacağını anlayınca bir şart koyar. O da evliliktir. Bu evlilik Kutsal Düğün olarak bilinir.

Ki Tanrıların Düğünü nasıl oluyormuş merak ediyorsanıbuyurun.

TANRILARIN KISKANÇ KRALİÇESİ: HERA

Böylesine iki ilginç tanrının evliliği nasıl oluyormuş merak ediyorsanız da şöyle buyurun.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun