Eylül 21, 2024

TURTAYA BULANMIŞ MASHA VE AYI

Bir Rus hikayesinde, köyde ninesi ve dedesiyle yaşayan Masha adında küçük bir kız vardır. Günlerden bir gün köyün çocukları, meyve toplamak ve oyun oynamak için ormana giderler. Masha’yı da çağırırlar. Masha dedesi ve ninesinden izin almak için eve gider. Gönülsüzde olsa dikkat etmesi şartıyla Masha da izin alır.

TURTAYA BULANMIŞ MASHA VE AYI

Arkadaşlarıyla birlikte ormana giden Masha, o ağaçtan bu ağaca derken arkadaşlarından biraz uzaklaşır. Onlara bağırıp seslense de sesini duyurmayı başaramaz. Yürümeye de devam eden Masha, bir kulübeye denk gelir. Ormanda gezmekten yorulan küçük kız, kulübede biraz dinlenmeye karar verir. Akşam olur ve kulübeye bir ayı gelir. Kulübenin kendisine ait olduğunu söyler. Masha gitmeye kalkışınca da ayı bu duruma engel olur. Masha’ya artık kulübeden çıkmayacağını ve kendisi için temizlik ve yemek yapacağını söyler. Küçük kız ne kadar ağlasa da ayı hiç oralı olmaz. Bir süre bu şekilde yaşamaya başlarlar.

TURTAYA BULANMIŞ MASHA VE AYI

Bir süre sonra dayanamayan Masha, ayıya yalvarır. Bir günlüğüne de olsa nenesi ve dedesini görmek, onlara yemek götürmek ister. Ama ayı bunu kabul etmez. Kendi aralarında bir anlaşma yaparlar. Masha’nın yaptığı yemekleri nenesi ve dedesine ayı götürecektir. Masha’nın bu plan için tek şartı, nenesi ve dedesi sepeti alana kadar ayı, sepetin kapağını hiç açmayacaktır. Masha, ayıyı köye gidene kadar uzun bir ağacın tepesinden ayıyı izleyeceğini söyler.

TURTAYA BULANMIŞ MASHA VE AYI

Masha, turtalar hazırlayarak kıyafetine sürer ve sepetin içine girer. Sepeti alan ayı yola koyulur. Bir süre sonra yorulan ayı, sepetten bir turta yerken dinlenir ve yola öyle devam ederim diye düşünür. Masha sepetin içinden “Seni görüyorum! Verdiğin sözü tut ve yola devam et!” diye seslenir. Ayı küçük kızın bu kadar keskin kulağı olmasına şaşırır ama yola devam eder.

TURTAYA BULANMIŞ MASHA VE AYI

Ormanda bir süre daha ilerleyen ayı yeniden yorulur. Masha’nın artık onu göremeyeceğini ve duyamayacağını düşünür. Fakat Masha yine sepetin içinden “Seni görüyorum! Verdiğin sözü tut ve yola devam et!” diye seslenir. Ayı, Masha’nın kulaklarının ve gözlerinin keskinliğine şaşırır ama yine yola devam eder.

TURTAYA BULANMIŞ MASHA VE AYI

En sonunda ayı köye varır. Köyün köpekleri onun kokusunu alınca ayıya saldırmaya başlar. Gürültüye Masha’nın nenesi ve dedesi dışarı çıkar. Dışarıda bir sepet bulurlar. Sepetin kapağını açtıklarında, sepetten turtaya bulanmış Masha çıkar. Kavuştuklarına çok sevinirler ve Masha’nın ne kadar akıllı olduğunu söylerler.

Buradan da günümüzdeki bir çizgi filme ilham olur. :)

Yorumlar

  • Güzel hikaye

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun