Eylül 22, 2024

VAHŞİ SAVAŞÇI: BERSERKER

Ayı veya kurt postu giyen, İskandinav ve Cermen efsanelerinde adı geçen cesaret ve kuvvetiyle meşhur savaşçılar olan Berserker, kelime anlamı olarak vahşi savaşçı ve çılgına dönmüş olandır.

Berserkerlerin savaş meydanına tamamen zırhsız olarak çıkmalarına ve karşılarına çıkanları acımasızca öldürmelerine halüsinojen ve uyarıcı etkisi olan bir mantar çeşidinin sebep olduğu sanılmaktadır.

VAHŞİ SAVAŞÇI: BERSERKER

Özellikle Romalılar Cermen Berserkerlere karşı çok ağır yenilgiler almışlar ve bugünkü Almanya'yı ele geçirememişlerdir. Bu yenilgilerin başında Teutoburg Ormanı Savaşı gelir.

VAHŞİ SAVAŞÇI: BERSERKER

Berserker, who wear bear or wolf skins and are famous for their courage and strength mentioned in Scandinavian and Germanic legends, is literally a fierce warrior and a madman.

It is thought that a type of mushroom with a hallucinogenic and stimulating effect caused the Berserkers to appear on the battlefield completely unarmoured and ruthlessly kill those they encounter.

VAHŞİ SAVAŞÇI: BERSERKER

In particular, the Romans suffered heavy defeats against the Germanic Berserkers and could not capture today's Germany. Chief among these defeats is the Battle of the Teutoburg Forest.

Yorumlar

  • Zırh olmadan savaşmak da cesaret ister

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun