Eylül 22, 2024

VİETNAM’DA BİR KÜLKEDİSİ HİKAYESİ

Vietnam’da geçen bir hikayeye göre güzel Tam, annesi öldükten sonra üvey annesi ve üvey kardeşi Cam ile yaşar. Üvey annesi ve kardeşi Tam’a çok kötü davranır.

Bir gün kızlar, nehirde balık avlarlar. En çok balık avlayana anneleri elbise verecektir. Tam daha çok balık tutar ancak Cam, kardeşini kandırarak onun balık sepetini alır ve eve götürür, böylece ödülü Cam kazanır.

Tam, çaresizce ağlamaya başlar. Bunun üzerine Merhamet Tanrıçası, Tam’in yanına gelir ve ona altın bir balık vererek, bu balığa iyi bakmasını öğütler. Tam, balığa çok iyi bakar ama bir gün üvey annesi balığı öldürür.

Balığı ölen Tam, yine çaresizce ağlamaya başlar. Merhamet Tanrıçası bu defa Tam’a balığın kılçıklarını dört ayrı kavanoza koyarak, yatağının dört ayağının altına kavanozları yerleştirmesini öğütler.

VİETNAM’DA BİR KÜLKEDİSİ HİKAYESİ

Bir gün kral, sarayda bir balo verir ve tüm halkı davet eder. Üvey annesi, Tam’ın baloya gitmesini engellemek için önce bir yığın siyah ve beyaz fasulye yığınını ayıklaması gerektiğini söyler. Tam yine ağlamaya başladığında, Merhamet Tanrıçası tüm işi onun için yapar ve Tam’a yatağının altındaki dört kavanozu çıkarmasını söyler.

Tam, kavanozları açtığında şoka uğrar. Çünkü kavanozun içindeki kılçıklar, bir anda balo kıyafetlerine, mücevherlere ve atlı arabaya dönüşür. Tam, hemen bunları kuşanarak baloya gider. Ancak Tam ayakkabısının bir tekini yolda düşürür. Ayakkabıyı bulan Kral, bu ayakkabının sahibi ile evleneceğini duyurur ve böylece Tam’la evlenir.

VİETNAM’DA BİR KÜLKEDİSİ HİKAYESİ

Kraliçe Tam, bir gün babasının sunağına en sevdiği meyvelerden toplayabilmek için ağaca tırmanır ancak üvey annesi hızlıca ağacı keser ve böylece Tam, düşer ve ölür. Ölüm, Tam için bir son olmaz. Tam, bir bülbül olarak reenkarne olur ve sarayın bahçesinde ötmeye başlar. Kralın kuşu çok sevdiğini fark eden Cam, kuşu gizlice öldürür ve bahçeye gömer.

Bu defa Tam, kuşun gömüldüğü yerde boy veren ağaç olarak reenkarne olur. Ağacın meyvelerinden tekrar bedene bürünerek, ormanın içinde bir kulübede yaşamaya başlar. Ağacın kokusunu takip eden Kral, ormandaki kulübeyi bulur ve Tam’la yeniden buluşurlar. Tam yeniden kraliçe olur.

VİETNAM’DA BİR KÜLKEDİSİ HİKAYESİ

Kraliçe Tam’ın intikamı acımasızdır: kardeşi Cam’a güzellik için kaynar suyla dolu bir küvette yıkanmasını öğütler. Cam, bunu yaptığında ise haşlanarak ölür.

 

Yorumlar

  • Çok ilginç...

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun