Eylül 21, 2024

YILAN TANRIÇA: RENENUTET

Mısır mitolojisinde bereket, şans ve verimli arazilerin tanrıçası olan Renenutet, insanlara yiyecek ve içecek veren tanrıçadır. Kralın koruyucusu olarak kabul edilir. Başı kobra yılanı şeklinde olup, gövdesi kadın şeklinde tasvir edilir.

Hasat zamanı boyunca insanlar Renenutet'e birçok adakta bulunmuştur. Başlangıçta, Renenutet kültü Terenuthis merkezlidir.

YILAN TANRIÇA: RENENUTET

Beslenme tanrıçası olarak da bilinen Renenutet'in kocası Sobek olarak görülür. Yıllık su baskını, bol miktarda hasat sağlayan verimli silt (Silt, kumdan küçük kilden büyük taneli malzemeye verilen isimdir.) bırakan Nil Nehri olarak temsil edilir. Medinet Madi tapınağı hem Sobek hem de Renenutet'e adanmıştır. Faiyum'da küçük ve süslü bir yapıdır. Ayrıca bu tanrıçanın, doğumdan ölüme kadar firavunların yanında olduğu söylenir.

YILAN TANRIÇA: RENENUTET

Daha sonra, Aşağı Mısır'ın tamamının ibadet ettiği bir yılan tanrıçası olan Renenutet, Aşağı Mısır'ın güçlü koruyucusu ve bir kobra olarak temsil edilen başka bir yılan tanrıçası olan Wadjet ile giderek daha fazla ilişkilendirilir. Sonunda Renenutet, bakışları ile düşmanlarını katlettiği söylenen Wadjet'in alternatif bir formu olarak tanımlanır.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun