Eylül 21, 2024

YILANLARIN ÖCÜ: LAOKOON VE OĞULLARI

Thymbra Apollon tapınağında rahip olan Laokoon, Troyalı Antenor’un oğlu sayılır. Laokoon, tapınakta Apollon heykelinin önünde karısıyla birlikte olduğu için günah işler. Bu da Apollon’un tüm öfkesini kendi üzerine çekmesine sebep olur.

Laokoon’un Antiphantes ve Thymbraeus adında 2 oğlu vardır.

YILANLARIN ÖCÜ: LAOKOON VE OĞULLARI

Troya Savaşı’nda Akhalar, içi dolu olan tahta at olan Truva atını, Troya kapısının önüne bırakır. Troyalılar bunun için Poseidon’a şükretmek ister. Poseidon’a 11 kurban kesimi görevini de Laokoon’a verirler. Laokoon tam kocaman boğayı Poseidon’a kurban edecekken dalgaların arasından devasa 2 yılan çıkar.

YILANLARIN ÖCÜ: LAOKOON VE OĞULLARI

Yılanlar babasına yardım eden Laokoon’un oğullarına saldırır. Yılanlar çocukların gövdelerine sarılıp onları boğarken Laokoon araya girer. Yılanlar Laokoon’u da sararlar. Sonuç olarak yılanlar Laokoon ve oğullarını ürpertici şekilde öldürürler.

Bu olay bugün Vatikan müzesindeki Laokoon ve oğulları heykeline konu olur.

YILANLARIN ÖCÜ: LAOKOON VE OĞULLARI

Troyalılar bu dehşet verici manzaraya şahit olurlar. Laokoon’un öncesinde Apollon’a işlediği günahı da bilmedikleri için kendilerince bu manzaradan çıkarım yaparlar:

Apollon’un rahibi tahta atın şehrin içine alınmasına karşı gelmiş ve atın karnına vurmuş. Bu yüzden oyuk olduğu sonucuna varırlar. Denizden çıkan yılanların üçünü de boğmasının sebebi, bu tutumun cezasıdır. Heykel tanrıların bir armağanıdır ve şehre alınmalıdır. Bu görüşü casus Sinon’da destekler ve tahta at şehrin içine alınır.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun