Eylül 21, 2024

YİTİK BİR AŞK HİKAYESİ: NARCISSUS VE ECHO

Liriope, güzelliği dillere destan bir çocuk doğurmuş ve doğumun ardından çocuk ile ilgili manevi bilgi almak için kahin Tiresias’ın yanına gitmiş. Kahin Tiresias, Liriope’ye eğer Narcissus annesinden uzak bir yerde büyür ve onu hiç görmez ise Narcissus‘un uzun bir yaşam süreceğini söylemiş. Uzun zaman sonra, Narcissus büyüyüp de güzel bir genç olduğunda onu bir kez gören bir daha unutamazmış. Ancak Narcissus kendini o kadar beğeniyormuş ki ona aşık olan kimseyi kendisine layık görmüyormuş.

YİTİK BİR AŞK HİKAYESİ: NARCISSUS VE ECHO

Dağ perilerinden Echo da Narcissus‘a aşık olmuş. Günlerce aşkını ona itiraf etmek için çevresinde dolanıp durmuş ancak Narcissus onu fark etmemiş. En sonunda kalbindeki yükün ağırlığına dayanamamış, konuşmaya karar vermiş. Ancak Tanrıça Hera tarafından lanetlendiği için Echo konuşamıyor, sadece kendisine söylenen son sözü tekrar edebiliyormuş. Buna rağmen eğer Narcissus onu görüp ona güzel iltifatlar ederse bunları tekrar edip aşkını ilan etme planları kurmuş. Böylece, Narcissus’un karşısına çıkmış. Narcissus tıpkı diğer herkese yaptığı gibi Echo’nun güzelliğine de tepkisiz kalmış ve ona bakmamış. Bundan sonra Echo üzüntüden ne yapacağını bilemeden uzaklaşıp gitmiş.

YİTİK BİR AŞK HİKAYESİ: NARCISSUS VE ECHO

Gitmiş gitmesine ama aşk bu, biter mi? Bitmez, Narcissus‘a olan aşkı solmamış. Sürekli onu uzaktan izler dururmuş. Narcissus’un kendini beğenmiş tavırlarından haberdar olan Tanrıça Nemesis onu cezalandırmak istemiş. Bir gün Narcissus ormanda dolaşırken su içmek için göle eğilmiş ve kendi yansımasını görmüş. Gölette gördüğü yansımasına o kadar hayran olmuş ki su başından ayrılmak istememiş. Günlerce kendi yansımasına bakmış, dokunmak istemiş dokunamamış, konuşmaya çalışmış konuşamamış ve sanki bir başkasına bakıyormuş gibi yansımasına aşık olmuş. En sonunda ayrılamadığı göletin başında kederden ölmüş ve vücudu nergis çiçeğine dönüşmüş.

YİTİK BİR AŞK HİKAYESİ: NARCISSUS VE ECHO

Echo ise Narcissus’un göletin başında beklediğini ve yavaş yavaş öldüğünü görse de tek kelime edememiş. Narcissus öldükten sonra günlerce yürüyüp dağları ve mağaraları dolaşmış. Kederinden ne bir damla su içebilmiş ne de yemek yiyebilmiş. Böylece o da en sonunda ölüp doğaya karışmış ve birisi ne zaman dağlara ve mağaralara seslense, seslenen kişinin dediklerini tekrar etmeye devam etmiş.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun