Eylül 21, 2024

YUMURTADAN İNSAN ÇIKARAN YILAN TANRI: DEGEİ

Fiji halkı inanışında Kauvadra tepelerinde yaşayan bir yılan tanrı olan Degei, Fiji halkının inandığı en büyük tanrılardan biridir. Fiji adalarının ve adalarda yaşayan tüm erkeklerin yaratıcısı olduğuna inanılır.

YUMURTADAN İNSAN ÇIKARAN YILAN TANRI: DEGEİ

Degei, insanları öldüklerinde ruhları yargılayan ve öbür dünyada nereye taşınacaklarına karar veren kişidir. Bir insan öldüğünde ruhu güneşli dünyadan sisli ve soğuk ölüler diyarına gider ve orada Degei tarafından sorguya çekilir. Uzun tırnaklarından tanınan tembel insanlar cezalandırılır, çalışkan ve üretken olanlar ödüllendirilir.

YUMURTADAN İNSAN ÇIKARAN YILAN TANRI: DEGEİ

Fiji mitolojisinde ilk insanlar: Efsaneye göre, başlangıçta her yerde sadece su ve alacakaranlık vardır ve sadece bir ada vardır. Dünyanın kenarında bir yerde yüzen ve gündoğumu sırasında görülebilen Tanrıların adasıdır. Degei yalnızdır ve yaşayan tek canlı Turukawa adlı dişi şahindir. Turukawa konuşamıyordur ve yaptığı tek şey, bir yuva oluşturmak için yaprak ve ot toplayarak Dünya'nın etrafında uçmaktır.

YUMURTADAN İNSAN ÇIKARAN YILAN TANRI: DEGEİ

Degei’nin en sonunda iki yumurtası olur. Yılan Tanrı iki yumurtayı evine götürür, evde onlar için bir yatak yapar ve onları vücudu ile sıcak tutar. Yumurtalardan iki küçük insan çıkar, onlar onun çocuklarıdır. İlk insanlar doğduktan sonra, Degei'nin onlar için bir sığınak inşa eder, besler ve onlara doğanın sırlarını öğretir. İlk insanlar büyüdüğünde birbirleriyle tanıştırlar ve Degei'den ateşin gücünü nasıl kullanacaklarını ve Tanrıların yiyeceklerini nasıl yiyeceğini göstermelerini isterler. Böylece Degei onlara öğretir ve bir süre sonra ilk insanlar Degei'den ayrılır. Kendi başlarına yaşamaya başlarlar ve ilk çocuklarına sahip olurlar.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun