Tedavi amaçlı değildir. Hastaların yaşam kalitelerini artırmak amaçtır. Parkinson hastalığı, kontrol edilemeyen titremeler, Epilepsi-sara (Epilepsi paylaşımına bakılabilir), Takıntı Hastalığı (Obsesif-Kompulsif bozukluk) durumlarında daha çok başarı sağlanmıştır. Huntington Hastalığı, Tourette sendromu (tik hastalığı), depresyon, geçmeyen ağrılar, ilaç bağımlılıkları, Alzheimer Hastalığı gibi durumlarda ise hastalar titizlikle seçilerek denenebiliyor.
Cerrahi odasında baş sabitlenir. Ayrıntılı görüntülemeler ile (MRI veya BT) elektrotların(ileti telleri) yerleştirileceği koordinatlar hesaplanır ve önce genel anestezi ile kafatasında delikler açıldıktan sonra hasta uyandırılıp elektrotlar yerleştirilir. Hasta acı hissetmez ve konuşarak sorulara yanıt verir. Böylece elektrotların yerinin uygunluğundan emin olunarak işlem tamamlanır.
İkinci aşamada batarya kısmı aynı kalp pilindeki gibi yerleştirilir (köprücük kemiği altına ciltaltı cep açılarak). Elektrotlar(teller) kulak arkasından geçirilerek bataryaya bağlanır ve işlem tamamlanır. Cihaz, elektriksel ileti özelliği bozulmuş olan sinirlerin görevini üstlenmiş olur.
Cihaz uzman tarafından uzaktan kumanda ile çalıştırılır ve en verimli uyarı düzeyi ayarlanmaya çalışılır. Kişinin durumuna göre uykuda kapatılıp gündüz açılabilir. Düzenli aralıklarla kontrol edilerek düzgün çalışıp çalışmadığına bakılır. 1-1.5 ay ağır kaldırmamalı, ağır aktivetelerden uzak durulmalıdır. Elektromanyetik alan etkileşimleri ve dikkat edilmesi gereken konular Kalp pillerindeki gibidir. (Kalp Pili konulu paylaşıma bakılabilir)
**Paylaşımlar Kısa Bilgilendirme Amaçlıdır. Teşhis veya tedavi önerisi değildir.
Yorumlar
Kalp pilini duymuştum ama beyin pilini ilk defa okuyorum
inanılmaz
Beyin pilini hiç bilmiyordum
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız