Önceki bölümlerde;
BEYAZ KOD için bakılabilir.
MAVİ KOD için bakılabilir.
PEMBE KOD için bakılabilir.
KIRMIZI KOD için bakılabilir.
GRİ KOD için bakılabilir.
SARI KOD ve TURKUAZ KOD için bakılabilir.
TURUNCU KOD için bakılabilir.
MOR KOD: Hastaneyi etkileyen Afet ve Acil durumlarda tüm personelin önlem alması amacıyla yapılan çağrı kodudur.
Olası afet veya acil durumlarda hastane personelinin önlem almasını, Hastane Afet ve Acil Durum Planı sorumlusu sağlar. Öncesinde düzenli aralıklarla gerekli tatbikatlar yapılır.
Örneğin; deprem. Tüm personel, deprem anında zarar görmemek için, önceden yapılan tatbkatlarda gördükleri şekilde hareket ederler. Hasta ve hasta yakınlarını yönlendirirler.
Deprem Sonrasında sorumlu Yönetim, kurtarma çalışmalarını yönetip hasar tespiti yaptırır. Güvenli olmayan alanlar kapatılır. Gerekiyorsa tahliye işlemi başlatılır.
Örneğin; siber saldırılar. Hastana bilgi-internet ağına yapılan saldırılarda, ilgili personel, önceden hazırlanan çözüm eylem planını uygular.
Örneğin; hastanenin ana enerji kaynağının kesilmesi. Hayati cihazların ve operasyonların devamı açısından yedek enerji kaynaklarının acilen devreye girmesi sağlanır.
YEŞİL KOD: Hastane Afet ve Acil Durum planının devreye girdiği herhangi bir durumun sona ermesiyle, normal işleyişin başladığının duyurulması için yeşil kod çağrısı yapılır.
*Ülkemizde Beyaz, Mavi, Pembe ve Kırmızı kodlarla ilgili uygulama hemen hemen her hastanede mevcuttur. Diğer renk kodları genellikle büyük ve merkezi hastanelerde görülür.
*Bu kodlar, renk ve anlamları her ülkede hatta ülke içinde değişik eyaletlerde bile farklı şekilde olabilir. Hastane yönetiminin belirleyip, personele bildirmesi yeterlidir.
Yorumlar
Öğrendim sayenizde, teşekkürler
Bu güzel bilgiler için teşekkür ederim
Yeşil kod insanın için rahatlatan cinsten
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız