Eylül 17, 2024

Seller Nasıl Önlenir?

Kentler büyüdükçe sellerin olma sıklığının arttığı görülüyor ki bu da aslında bu kentlerin altyapılarının, ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilememesi, yeterli drenaj sisteminin kullanılmamasından kaynaklanıyor. Bunların yanında eskiyen barajlar ve setler de baskı altında, New Orleans’taki Katrina Kasırgası’nda olduğu gibi büyük felaketlere neden olabiliyor. Ancak tüm bunlar sel felaketini kabul etmek gerektiğini göstermiyor. Japonya, İngiltere, Hollanda ve diğer alçakta kalan ülkelerde mimarlar ve inşaat mühendisleri selleri engellemek için yenilikçi teknolojiler geliştiriyorlar.

Seller Nasıl Önlenir?

Sularla çevrili bir ada olmasından dolayı Japonya, sel felaketinden büyük zararlar gördü. Ülkenin içinden geçen ve hızlı akan nehirler de bu sellerin gerçekleşme sıklığını artıyor. Japonya sel felaketini en aza indirebilmek için, su akışıyla kendiliğinden çalışan su kapıları inşa edildi. Su basıncı, gerektiğinde kapıların açılması ya da kapanması için gerekli gücü sağlıyor. Suyla çalışan motorlar elektrik kullanmıyor ve böylelikle fırtınalarda meydana gelen kesintilerden de etkilenmiyor.

Seller Nasıl Önlenir?

İngiltere’de mühendisler Thames Nehri boyunca seli önleyecek yenilikçi, hareketli bariyerler geliştirdiler. Oluklu çelikten yapılan Thames Bariyerleri üzerindeki su geçitleri, normal zamanda gemilerin geçebilmesi için açık tutuluyor. Gerektiğindeyse kapatılarak nehrin su seviyesinin güvenli seviyelerde kalması sağlanıyor.

Yorumlar

  • önemli bir konu hayati derece

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kiralık Diş

Kiralık Diş

Ertuğrul Gemisine Komutanın Seçimi

Ertuğrul Gemisine Komutanın Seçimi

Ertuğrul Gemisinin Özellikleri

Ertuğrul Gemisinin Özellikleri

Ertuğrul Gemisinin Özellikleri

Ertuğrul Gemisinin Özellikleri

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğayı Anlamak

probiyotik

Kiralık Diş

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun