Ekim 03, 2024

Çağımızı En Önemli İki Hastalığı - Friendz10

Bugün sizinle çağımızın iki büyük hastalığına değineceğiz. Bedensel bir hastalıktan bahsetmiyoruz, tamamen psikolojimiz ve yaptığımız tercihlerdeki hastalıklı durumlardan bahsediyoruz. Hepimiz etrafımızda bu tarz insanları görürüz ama tabii ki bunun ilerleyen safalarında sonuçları resmen psikolojik travmalara ve kendine zarar vermelere kadar ilerleyecektir emin olabilirsiniz. Dilerseniz sizi daha fazla uzatmayıp Amerikan Psikoloji Derneği'nin verilierine dayanarak yaptığımız bu araştırmamıza geçelim. APA verilerine dayanrak çağımızın en önemli iki hastalığı:

Çağımızı En Önemli İki Hastalığı - Friendz10
  • Egoizm:

 

Egozimin bütün tanımlamalarının kaynağına indiğimiz zaman karşımıza eninde sonunda ''ÇIKAR'' çıkacaktır. En basit tabir olarak egoizm: Kişinin kendi çıkarları uğrunı her zaman her şeyin önüne koyarak hayatına devam etmesidir. Öyleki egoizmin ilerleyen safhalarında olan bir birey kendi çıkarı için ne etik ne ahlak ne erdem ne onur ne şeref ne de karakter tanıyarak hedefine ulaşmaya çalışır.

Çağımızı En Önemli İki Hastalığı - Friendz10
  • Konformizm:

 

Aslında adına ilk baktığımızda böyle keyfine ve rahatına düşkün demek galiba diye bir çıkarımda bulunabilir ama aslında bu tabirin bu çıkarım ile uzaktan yakından alakası bile yok. Konformizm aslında; sorgulamadan itaat etmek, boyun eğmek, biat etmek anlamına gelen bir akım. Bakın bu durumun en net tehlike örneği II. Dünya Savaşı öncesi ve savaş sırasındaki Almanya'daki NAZİ akımıdır.

Yorumlar

  • Sorgulamayı asla bırakmamak gerek

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Perovskit Nedir?

Perovskit Nedir?

Fatih Sultan Mehmed ve Kırım

Fatih Sultan Mehmed ve Kırım

Fatih Sultan Mehmed Han ve Anadolu Seferleri
Hıristiyan Devletler ve II. Mehmed

Hıristiyan Devletler ve II. Mehmed

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İnsanın Farkı

probiyotik

Perovskit Nedir?

bubble30
Nielawore

NO SPACE TRAVELER LEFT: CREW 9

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun