Eylül 16, 2024

Çok Tekrar İnsanı Delirtir - Friendz10

Herhangi bir konudan çok fazla tekrar eden durumların olması insanların psikolojisini bozacak vaziyetlerin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Burada bir örnek vermek gerekirse, diyelim siz bulaşık yıkıyorsunuz ve yıkadığınız bulaşığın aynısı size kirli olarak tekrar geri geliyor. Sonra siz tekrar yıkıyorsunuz ve aynı bulaşık tekrardan kirli olarak size geri geliyor. Siz yıkadıkça, aynısı da tekrardan geri geliyor. İşte bu durum insanın psikolojisini bozabilir.

Çok Tekrar İnsanı Delirtir - Friendz10

Burada yaşanan durum aslında muhteşem bir bıkkınlık rahattır. Muhteşemden kastettiğim ise, bunun iyi bir şey olduğu değildir. Bıkkınlığın çıkabileceği en üst seviyedir. Bir şeyleri asla bitmemesi ve sürekli aynı şeyi yapmanın ve işin kötüsü yaptığınız şeyi sürekli bir daha yapmak zorunda kalmanın verdiği bıkkınlık. Bunu hepimizin hayatında olan bir örnekle de çoğaltabiliriz. Örneğin siz işe gidiyorsunuz ve para kazanıyorsunuz. 

Çok Tekrar İnsanı Delirtir - Friendz10

Her ay maaş alıyorsunuz veya günlük alıyorsunuz. Artık işinize göre değişir. Aldığınız parayla borçlarınızı ödüyorsunuz, kiranızı ödüyorsunuz, faturalarınızı ödüyorsunuz. Biraz da yapabiliyorsanız eğer, herkes için değil bu, çıkıp gezip eğlenebiliyorsunuz. Peki sonra ne oluyor? O para bitiyor. Para bittikten sonra ne oluyor? Siz aynı parayı kazanmak için yine çalışmanız zorundasınız. Çok fena bıkabilirlerdi. Bu yüzden insanlar tatile gidiyor.  

Yorumlar

  • Monotonluk insanı bambaşka noktalara sürükleyebilir

  • Sadece bu yüzden diyemem

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğayı Anlamak

Doğayı Anlamak

Öngörülemezliğin Tanımı

Öngörülemezliğin Tanımı

Herkes Kendinden Olanı İster

Herkes Kendinden Olanı İster

Dikkatin Çabuk Dağılması

Dikkatin Çabuk Dağılması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğayı Anlamak

probiyotik

Kiralık Diş

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun