Tartışmak toplu ortamlarda insanların bazen yaptığı bir eylemdir. Tartışmalarda genellikle bir taraf haklıyken diğer taraf haksızdır. Bazen bazı insanlar hata yapar ve tartışmalar bu şekilde çıkar. Ancak bazen hatalı olan taraf haklı konuma geçebilir.
Peki bu nasıl oluyor? Bunun olmasını sağlayan şey ise haklı olan tarafın tartışma sırasında gösterdiği aşırı tepkiler olabiliyor. Mesela bir tartışma sırasında haklı olan taraf haklı olduğu için bağırsa, çağırsa hatta küfür etse o kişinin haklılığı ön planda kalamaz.
Bazen tepkilerimiz ve davranışlarımız yaşanılan olaylarda akıl süzgecinin önüne geçebilir. Akıllıca düşünülse haklı olanın kimin olduğu belli olur. Ama nasıl tartıştığımız ne için tartıştığımızdan daha önemli hale gelebiliyor.
Bu yüzden konuşmayı bilmek bazen haklı ya da haksız olmaktan daha önemli olabiliyor. Fazla tepkiler doğru şekilde kullanıldığında ise karşı tarafın elinde koza dönüşür ve bu kozlar tartışmanın özünü bulanıklaştırır. O andan sonra kimin haklı ya da haksız olduğunun önemi kalmaz.
Tartışmalarda fazla tepki göstermek kötü müdür?
Yorumlar
Çok güzel özetlemişsiniz. Haklıyken haksız konuma düşmek çok can sıkıcı.
\"Nasıl tartıştığımız ne için tartıştığımızdan daha önemli hale gelebiliyor.\" Çok güzel bir cümle.
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız