Pek çok insanın hayatta kafaya taktığı bir şeyler vardır. Bu takıntının boyutu ise bir yerden sonra bizim hayatımızı etkilemeye başlar. Bu etki ise zamanla hayatta bizim için bir sınır oluşturmaya başlar. Çünkü takılıp kaldığımız şey her neyse onu geçmek, onu aşmak bizim için hayattaki en önemli şeylerden birisi haline gelir. Tabi bu takıntı yapmış kişiler için geçerli.
Takıntılı olduğumuz şey bizim için bir çıta noktası haline gelir ve onu gerçekleştirmeden ilerleyemez hale geliriz. Bu sebeple takıntılar aslında hayatta bizim önümüzü tıkayan yegane şeylerden birisidir. İşin daha da kritik tarafı takıntı yapmakla kendimize bir amaç belirlemek arasında ince bir çizgi vardır.
Eğer biz bir hedefe ilerlerken farklı yollar deneyebiliyorsak hatta amaca giden hedeflerde farklı hedefler seçebiliyorsak bu bizim açımızdan son derece iyidir çünkü takıntı yapmamışız demektir. Ama amaca giderken tek bir hedefe ya da yola takılı kaldığımız an işimiz zor demektir. Çünkü o anda takıntı yapmışız ve amacımızdan da iyice uzaklaşmışız demektir.
Yorumlar
Aynı fikirdeyim.
Takıntıyı denemeden yok edemeyiz
ay bu ben
Takıntılar bizlere zihinsel sınırlar koyar
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız