Yunan ve Roma mitolojisinde yarı keçi yarı insan şeklinde tasvir edilen Satyrler, kırlarda ve ormanlarda gezen yaratıklardır. Genellikle sarhoşlukları ve azgınlıklarıyla bilinirler.
Bacchanteler ise Dionysus kültüne bağlı perilerdir. Her zaman çıplak veya az giydirilmiş, çiçeklerden bir taç takarak, dans ederek veya müzik çalarak tasvir edilirler. Bacchante ismi dilimize "Baküs Rahibesi" olarak geçmiştir. Roma mitolojisinde Baküs, Yunan mitolojisindeki Dionysos'un ta kendisidir.
Satyrler ve Bacchanteler genellikle beraber tasvir edilirler. Dionysos’un alayında yer alırlar.
Fransız heykeltıraş James Pradier'in Louvre Müzesi'nde sergilenen 1834 yılında yaptığı bu heykelinde ise bir Satyr ve Bacchante'nin yakınlaşması tasvir edilmiştir.
Satyr ve Baküs Rahibesi (Bacchante) Heykeli, 1834, James Pradier, Louvre Müzesi, Paris, Fransa
In Greek and Roman mythology, Satyrs, depicted as half-goat, half-human, are creatures that roam the countryside and forests. They are generally known for their drunkenness and irritability.
Bacchantes are fairies affiliated with the cult of Dionysus. They are always depicted naked or scantily clad, wearing a flower crown, dancing or playing music. The name Bacchante has passed into our language as "The Bacchic Priestess". Bacchus in Roman mythology is Dionysus himself in Greek mythology.
Satyrs and Bacchantes are often depicted together. They take part in the regiment of Dionysus.
The convergence of a Satyr and a Bacchante is depicted in this 1834 sculpture by the French sculptor James Pradier, which is exhibited in the Louvre Museum.
Sculpture of Satyr and Bacchante, 1834, James Pradier, Louvre Museum, Paris, France
Yorumlar
Hayal gücü inanılmaz
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız