Ekim 04, 2024

Başarı Adamlarının Zorluğu

Başarılı olmak elbetteki herkesin isteği, nasıl başarılı olunacağı ise herkesin dilinde. Peki bilimsel bir yaklaşım ile başarılı olmak isteyen insanlar neler yapmalı, başarının bilimsel hali nasıl? Gelin soruları beraber cevaplayalım.

Başarı Adamlarının Zorluğu
  • Sıkı Çalışmak

 

Bilim insanlarının yaptığı deneyler ve gözlemler sonucu, şansa inanıp çalışmayı gevşek tutanları kaçınılmaz bir başarısızlık bekliyor. Çünkü şansa inanmak kısayol arama sürecine girişin en başıdır ve bu kısayol arama yolu aceleye getirilen bir dizi durum içerdiğinden mutlaka başarısızlık ile sonuçlanıyor.

Başarı Adamlarının Zorluğu
  • Sabırlı Ol

 

Sabır sizi olmak istediğiniz yere götürecek pek çok etmenden bir tanesidir. Çünkü hiçbir şey çok çabuk olmuyor ve bu sabır sürecinde karşılaşılan başarısızlıklar sizi hayal kırıklığına uğratmamalı işte sabır burada devreye giriyor. Kazanmak istiyorsan sabırlı olmak zorundasın.

Başarı Adamlarının Zorluğu
  • Özverili Olmalısın

 

Yapılan araştırmalar özverili çalışılan 45 dakikanın çala kalem çalışılmış 2 saatlik zamandan çok daha efektif ve etkili olduğunu gösteriyor. Bu hayatta her şeyin bir bedeli olduğunu asla unutma. Kazanmak istediğin şeyin anahtarlarından bir tanesi de özveridir.

Başarı Adamlarının Zorluğu
  • Tutarlı Olmalısın

 

Geldik başarının en zor ve en çok irade isteyen kısmına ''Tutarlı olmak.''; tutarlı olmak kimi zaman çok zor da olsa hedefinden şaşmadan adım adım devam etmelisin. Tutarlı bir yaşamın olmadan asla istediğin kazanımı elde edemeyeceğini bil.

Başarı Adamlarının Zorluğu
  • Disiplin

 

Askerliğini yapmış ve her sabah o yatağı toplayıp o sakal traşını olmuş okurlarımızın yüzündeki o gülümseyi görüyorum. Bunun asıl amacı disipline edilmektir. Eğer başarım kazanmak istiyorsanız disiplinsizlik sizin en büyük düşmanınızdır. Başarıyı elde etmek için çalışmanız gerektiğinde kimi günler çalışmayı istemeyeceksiniz ama unutmayın içinizden gelmemesi disiplininizi bozmak için bir sebep değil.

Başarı Adamlarının Zorluğu
  • Özgüvenli Olun

 

Araştırmalar bize gösteriyor ki, kimseye kendini sevdirmek zorunda değilsin. Hayatının her evresinde kim olduğunu ve hayattan ne istediğini yargılayan birisi mutlaka olacak, kulak asma devam et.

Yorumlar

  • Bunları bile yapabilmek tek başına bir başarıdır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Elmaslar

Elmaslar

Poseidon ve Mitolojisi

Poseidon ve Mitolojisi

Poseidon ve Poseidon’un Efsanesi

Poseidon ve Poseidon’un Efsanesi

Poseidon

Poseidon

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çelişkiler

probiyotik

Elmaslar

bubble30
Nielawore

15 AYRI GÖRÜNTÜDEN OLUŞAN MOZAİK

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun