Bizlere kazanmakla ilgili pek çok yöntem ve yapı hayatımız boyunca sunulur. Karşımıza çıkan yöntemlerden birisini seçmek ya da seçmemek ise bizimle ilgili bir konudur. Bazıları kazanı bazıları ise kaybeder ama gerçekte neyin kazandıracağını ya da neyin kaybettireceğini gösteren çok ama çok önemli bir detay vardır.
O detay ise kazanmak için seçtiğimiz yöntemin ya da yapının ne kadar bilimsel olduğudur. Örneğin futbol takımını yöneten bir teknik direktör takımına hangi oyunu oynatacağına bakarken sadece öylesine sezgilerine ya da tecrübelerine mi güvenir? Tabi ki de hayır. Her zaman için işin içinde sayısal veriler ve bilimsel olarak analizleri yapılmış kesin bilgiler vardır. Bilimsel olan yani gözleme dayalı tamamen gerçeğe dayalı veriler.
Örneğin topa maç boyunca hakim olma oranı ya da isabetli pas sayısı gibi ve daha da detaylıları. Bu tarz bilimsel verilerle varılacak sonuçlar her zaman için bilimsel olmayan verilerden çok daha iyi ve isabetli olacaktır. Bilimsel olanın kazandırma ihtimali genellikle çok daha yüksektir. Çünkü bilimsel olan yaşanmıştır, temelleri sağlamdır ve gözlemle kontrol edilebilir. Kontrol edildikçe de gerçeğe daha çok yaklaşır.
Yorumlar
Her konu olarak bakarsak tartışmalı bir durum ama nesnel olayları ele alırsak olabilir
nesnel olaylarda bence de
Bilimsel olan pek çok alanda bakış açısı olabilir
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız