Ekim 05, 2024

Dev Akvaryumlar (II) – Friendz10

Tabii, çoğu zaman köpekbalığı da gösteri için tek başına yeterli olmu­yor. Nitekim son yıllarda bu hayvan alışverişinde tam anlamıyla bir enf­lasyon yaşanıyor. İşte bu noktada ak­varyumlar "özgünleşme yoluna" gidiyorlar. Örneğin, Monaco Okyanus Müzesi mercan konusunda bugün bir numara... Sahip olduğu tropikal po­liplerle gurur duyuyor. Bir başka uz­man akvaryum ise, denizanalan koleksiyonuyla ünlü Naustica Akvaryu­mu... Buradaki denizanaları silindir biçimindeki havuzlarda sergileniyor­lar. Böylece havuzun kenarına çarpıp zarar görmeleri önleniyor. Naustica Akvaryumundaki denizanalarının balesi, en mükemmel gösterilerden biri kabul ediliyor.

 Dev Akvaryumlar (II) – Friendz10

Kuşkusuz, bu çeşitlilik özel bir bakım ve besleme sistemini de bera­berinde getiriyor. Artık, bütün dev akvaryumlar sergiledikleri hayvan­ların beslenmesi için kendi özgün üretim sistemlerini geliştirmiş durumdalar. Örneğin, her akvaryumun kendi balık üretme çiftlikleri var. Burada hem sergilenen balık ve deniz yaratıklarının dolaşımını garanti edecek bir üretimi gerçekleştiriyor­lar: hem de üretim fazlasıyla deniz kaplumbağaları gibi hayvanları bes­liyorlar. Ama asıl sorun, Florida'da ki Monterey Bay gibi akvaryumlar­da yaşanıyor. Çünkü, Avrupa'daki örneklerinin çok ilerisinde olan bu akvaryumda denizlerin derinliklerin­de yaşayan dev yengeçler ve dip ba­lıkları sergileniyor.

 Dev Akvaryumlar (II) – Friendz10

Tabii, bu çok önemli teknik sorunlar doğuruyor. Bir kere bu hayvanların sergilendiği havuzlarda suyun sürekli 5 derecede tutulması gerekiyor. Bu havuzlara giren ışık, özel filtreler sayesinde kı­nlıyor ve böylece deniz dibi atmos­feri yaratılıyor. Yine bu yaratıkların yaşaması için gerekli olan düşük oksijen oranı, tamamen otomatik bir şekilde bilgisayar ile ayarlanıyor.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Elmaslar

Elmaslar

Poseidon ve Mitolojisi

Poseidon ve Mitolojisi

Poseidon ve Poseidon’un Efsanesi

Poseidon ve Poseidon’un Efsanesi

Poseidon

Poseidon

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çelişkiler

probiyotik

Elmaslar

bubble30
Nielawore

15 AYRI GÖRÜNTÜDEN OLUŞAN MOZAİK

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun