Ekim 05, 2024

Dev Akvaryumlar (III) – Friendz10

Dev köpekbalıkları, mercanlar, denizanaları, yosunlar, deniz dibi yara­tıkları... Bütün bunlar güzel; ama olayın bir de sunuluş biçimi var. Bu yaratıklara ve teknolojiye sahip ol­mak yeterli sayılmıyor. Estetik bir biçimde, farklı yöntemlerle sunuluşu da çok belirleyici... Günümüz akvar­yumlarında, seyircilerin önünden ge­çip gittiği, büyük vitrin akvaryumcu­luğu artık terk ediliyor.

Dev Akvaryumlar (III) – Friendz10

Onun yeri­ne, sualtının sessiz dünyasını büyük bir gerçeklilik içinde, ama daha kü­çük bir ölçekte yeniden yaratma ça­bası içindeler. Örneğin, Fransa'daki Saint-Malo Akvaryumu'nda izleyici­ler, suya batmış bir gemi enkazının içinde dolaşıyormuş duygusu yaşıyorlar.

Dev Akvaryumlar (III) – Friendz10

Geminin sağ tarafından çık­tıklarında, karşılarına köpekbalıkları­nın bulunduğu bir havuz çıkıyor. Nausica Akvaryumu, tam anlamıyla bir sualtı otelini anımsatıyor. Tropikal bir lagünün derinliklerine inşa edil­miş duygusu veren akvaryumun barları, hatta plajları bile bulunuyor. Bu yılın sonlarında tamamlanması bek­lenen Brest kentindeki "Oceanopolis Akvaryumu" ise, gerçek dalgaları ve buz kayalarıyla kutup denizlerinin doğal atmosferini yansıtacak. Tabii gerçek penguenleriyle birlikte...

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Elmaslar

Elmaslar

Poseidon ve Mitolojisi

Poseidon ve Mitolojisi

Poseidon ve Poseidon’un Efsanesi

Poseidon ve Poseidon’un Efsanesi

Poseidon

Poseidon

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çelişkiler

probiyotik

Elmaslar

bubble30
Nielawore

15 AYRI GÖRÜNTÜDEN OLUŞAN MOZAİK

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun